1 Mei 2015

Afgelopen tijd hoorde ik al enige vreemde geluiden in de bus, tijdens onze laatste rit naar belgie werd het wel heel erg.

Bij onderzoek bleken de wiellagers kapot te zijn, dus voorlopig de bus maar laten staan en kijken wat een set nieuwe lagers ging kosten.

Gelukkig was er een donateur van ons die de lagers goedkoper kon regelen voor ons.

Binnen enkele dagen lagen de lagers bij mij op de werkbank, tja en nu moesten ze er nog in.

Eerst maar een googlen hoe en wat, volgens enkele berichten was het niet meer dan een paar klappen met een flinke hamer en de lagers waren eruit…

Ik vol goede moed de hele zooi demonteren, tot ik bij het lager kwam.

Een paar flinke klappen met een hamer haalde niets uit, na nog een mislukte poging met een nog zwaardere hamer de hele ophanging maar gedemonteerd.

Op de werkbank kwam ik er al gauw achter dat dit niet ging lukken, maar weer eens op google kijken.

Als ik het goed heb begrepen heeft de Ford dealer er een simpel apparaat voor en is dit zo gebeurd, dus op naar de Ford dealer.

Deze mensen bij Kamphuis waren helemaal niet zo behulpzaam en begonnen gelijk al dat het een hoop werk was en toen kwamen de bedragen al….wij begrepen de boodschap.

Toen maar eens proberen bij Jacob Schaap Toyota in Lelystad, deze mensen waren heel behulpzaam en kwamen gelijk al met een monteur die een groot dierenvriend was en die zou dit wel even doen.

Uiteindelijk zijn ze heel wat uren voor ons bezig geweest…..maar de lagers zitten erin en de bus rijd super…nooit geweten dat hij zo geruisloos kon rijden.

Jacob Schaap Toyota….super wat jullie hebben gedaan voor ons, zonder jullie hadden wij echt een probleem gehad..;)