21 Augustus 2013

Tja het is al weer een tijdje geleden en er is ondertussen een hoop gebeurd. Op 1 Augustus is de crew weer een week naar België geweest om daar te helpen in de opvang. Wij hebben in die week een hoop verbeteringen aangebracht en uiteraard weer een hoop leed gedeeld, maar ook een hoop gelachen ondanks alle leed.

In de week heb ik kennis mogen maken met Frits:

frits

Frits is een zwaar getraumatiseerde Mechelse herder die de hele dag verstopt zat in een oud hok. In de nachtelijke uurtjes als iedereen lag te slapen kwam hij stiekem tevoorschijn en stroopte dan het hele terrein af voor eten en drinken om zich daarna weer te verstoppen tot de volgende nacht.

Er was niets te beginnen met Frits, ik heb toch de gok genomen en binnen een half uur had ik hem zover dat hij naast mij bleef liggen. Met drie dagen had ik hem zelfs zover dat hij reageerde op mijn fluiten en roepen dat hij zelf zijn hok uit kwam en bij mij bleef. Ook kwam hij bij mij eten..

Eind goed al goed zou je denken, echter aan het eind van de week kwam de tijd om weer terug naar Nederland te gaan. De beheerders van de opvang zouden mijn werk voortzetten en met een raar gevoel ging ik weer terug.

De eerste maandag dat ik thuis was ging de telefoon. Frits was weer helemaal terug bij af. Kwam niet naar buiten en eten en drinken deed hij ook niet meer. In overleg met Amber besloten wij om naar België te gaan on Frits op te halen.

Frits is op het ogenblik bij ons thuis en maakt het goed… hij is ondertussen genezen van kennelhoest en we hebben bijna zijn longontsteking onder de duim…

Ook komt hij langzaam wat aan….in de eerste week is er iets meer dan 1 kilo bijgekomen.

Dan kwam er nog meer goed nieuws….Lady kreeg een goed huisje…
en bij het eerste gesprek kreeg ik al een goed gevoel erbij….uiteraard is en blijft het afscheid zwaar.

Maar de mooie foto’s die wij te zien krijgen op facebook laten duidelijk zien dat het een goede keuze is geweest.

ladyhei

 

En dan is er nog een laatste nieuws… eigenlijk een beetje triest nieuws. In de opvang zat er een stafford pup met een verstopte slokdarm. Dotje zoals ze genoemd word is geboren met een afwijking. Een bloedslagader die normaal hoort te verdwijnen zit om haar slokdarm waardoor zij geen voedsel binnen krijgt en er zelfs voedsel in haar longen terecht komt.

Eigenlijk zou je zo een leven moeten beëindigen…. maar bij het zien van dit kleine meisje kreeg geen van ons het over zijn hart. Wij gaan dan ook samen met de mensen van de opvang ons inzetten voor dit kleine meisje en zijn een inzameling begonnen om haar te laten opereren. Zij heeft op het ogenblik een maagsonde zodat zij eerst kan aansterken voor de operatie.

Heden 21-08-2013 hebben wij al € 1259,50 euro gedoneerd gekregen…wij zijn dus al bijna op de helft van de totaal kosten.

dotje

Mocht je Dotje ook willen steunen dan kan dat door een donatie over te maken op 5990323 tnv bikers for animals ovv dotje. Op onze Facebook pagina houden wij de stand bij en worden de namen van alle donateurs vermeld.

Tot zo ver de update van vandaag…zodra er weer wat te melden is…en ik kan er de tijd voor vinden dan kunnen jullie dit hier weer lezen

greetz…Doggy