24 April 2015

Weer een nieuwe update over onze inspanningen voor een vrijstaande lokatie.

De lokatie die wij op het oog hadden blijkt niet beschikbaar te komen, ondanks al onze pogingen geeft de eigenaar nu aan er een bestemming voor te hebben.

Ondertussen kreeg ik bericht van een bevriende en behulpzame motorrijder dat hij een andere lokatie heeft gezien, nu maar afwachten of deze beschikbaar is.

Wij krijgen steeds meer het idee dat een geschikte lokatie vindenn die wij kunnen huren wel heel erg moeilijk word.

Wij hebben dan ook besloten om Crowdfunding te proberen, enkele mensen gaven al aan dat dit waarschijnlijk de oplossing zou zijn.

Wij hebben een project aangemaakt die hier te zien is, en wij duimen dat het gaat lukken zodat wij een geschikte lokatie kunnen kopen.
Ondanks dat er door ons bijna overal wel word omschreven wat wij zoeken en waarom, zijn er enkelen die het nog niet duidelijk is waarom wij zo gebrand zijn op een vrijstaande lokatie.

Toen wij begonnen met de BFA, was de opzet…de broodfok en de malafide handel dwars te zitten en enkele honden te bevrijden en deze de verzorging te geven zodat zij geadopteerd konden worden.

Tot wij de eerste kansloze hond kregen, Roos verkrampte gewoon als ze buiten een kooi op de grond werd gezet en kon door haar angst ook niet lopen.

roos1

Roos werd door ons gesocialiseerd en herplaatst na maanden van hard werken om haar vertrouwen te krijgen, Roos werkt nu als therapiehond bij oude bejaarde mensen.

Na Roos kwam Nora, deze was een stuk groter en ondanks haar formaat wist zij zich in de kleinste hoekjes te verstoppen…..helemaal verstijft van angst kroop ze weg..

Ons werk met zwaar getraumatiseerde honden bleef niet onopgemerkt en al snel werden wij door andere stichtingen en VZW’s benaderd om honden te socialiseren.

Honden die gered waren maar waar geen raad mee was, zo kregen wij een gevaarlijke stafford in handen, die doordat zij als gevaarlijk werd beschouwd enkele jaren opgesloten zat en door omstandigheden dreigde ingeslapen te worden.

Deze gevaarlijke Stafford ontpopte zich bij ons als een hele lieve speelse stafford.

En steeds vaker zien wij honden sterven omdat de mensen er geen raad mee weten of omdat ze als kansloos worden gezien, honden die wij zeker konden redden.

Omdat wij vanuit een gewone woning werken hebben wij onze beperkingen en kunnen wij maar enkele honden tegelijk socialiseren, zodra er dan een hond geadopteerd word dan komt er weer een plaats vrij voor de volgende.

Ondertussen vormt zich een ware wachtlijst van honden die bij ons ondergebracht willen worden, en omdat niet alle honden de tijd hebben tot er bij ons weer een plekje vrijkomt sterven deze terwijl zij misschien over enkele weken bij ons ondergebracht hadden kunnen worden.

Wij zoeken daarom een vrijstaande lokatie, zodat wij meerdere honden tegelijk kunnen socialiseren zonder overlast te veroorzaken.

Het liefst buiten de bebouwde kom zodat het ook voor de honden rustig is en de socialisatie waarschijnlijk een stuk sneller zal gaan.

Ik hoop volgende keer goed nieuws te kunnen brengen over de voortgang bij de crowdfunding…

tot dan….rij voorzichtig en geniet van het mooie weer ­čśë