Absurde bedragen

Eigenlijk vraag ik mijzelf af waarvoor ik nog uitleg geef…verantwoord waarom er adoptie bedragen worden gevraagd.

Maar goed, ik plaats dit bericht toch….en niet alleen voor de Bikers for animals maar ook voor alle collega’s die honden herplaatsen….de illegale zakkenvullers daargelaten.

Er werd ons naar ons hoofd geslingerd dat de adoptie bedragen echt absurd zijn, 300 euro tot wel 350 euro was gewoon belachelijk en niet meer voor de normale mens te betalen.

Wanneer een stichting 300….350…of misschien zelfs 400 euro rekent en u vind dat veel geld, dan is dat natuurlijk uw vrije mening….en dat mag.

Ik zie ook wel tassen van bekende merken van 300 euro en meer en vind dat echt niet normaal voor een tas….dat is mijn mening…..terwijl u misschien zo een tas een koopje vind.

Maar om de adoptie bedragen nu absurd te noemen ?….nee dan bent u verkeerd bezig.

Ik zal eens voorrekenen wat een hond kost, zo doen wij het bij de Bikers for animals maar ik denk dat veel andere stichtingen ook zo te werk gaan.

Als eerste hebben wij een bus, ingericht om honden te vervoeren….die is niet gratis en die rijd helaas ook niet op water.

Voor deze bus hebben wij een verplichte vervoersvergunning van het NVWA…die natuurlijk ook niet gratis is.

Wanneer de hond bij ons binnenkomt dan gaat deze als eerste naar de dierenarts voor een checkup, kosten 50 euro.

Na de checkup komt meestal de gebitsanering als tweede stap, kosten gemiddeld 350 euro.

Vervolgens word de hond gesteriliseerd, kosten gemiddeld 300 euro.

Dan heeft de hond al 700 euro gekost en dan bereken is de kosten van vervoer enz nog niet eens, dan is het nog maar de vraag of de hond nog meer mankeerd.

Huidproblemen, oogproblemen, oorinfectie’s, darminfectie’s, gebroken botten….ik noem er maar even een paar.

Zijn daar medicijnen voor nodig, een operatie ?

Laten wij er vanuit gaan dat wij mazzel hebben en de hond mankeert verder niets.

Dan komt de socialisatie, het zindelijk maken….of dacht u dat de hondjes van ons zo uit de fokkerij aan een riempje lopen en netjes buiten plassen?

Mensen verromantiseren het redden van honden, in werkelijkheid sta je dag in dag uit poep, pies en kots op te ruimen.

Na enkele weken ons hart en ziel in een hond te hebben gestoken is daar dan een lief knuffelbaar hondje die netjes buiten plast en poept die een gouden mandje zoekt, een hondje die wij na al ons werk niet aan de eerste de beste meegeven.

Wanneer wij…of een andere stichting dan 300 of 350 euro adoptiegeld vragen dan moet u het bovenstaande nog maar eens goed lezen en bedenken welke ellende u bespaard is gebleven omdat wij het vieze werk al gedaan hebben.

Wanneer u van mening bent dat wij rijk worden…dat wij binnenlopen op de hondjes, dan heeft u toch een heel verkeerd beeld want ons nobele werk kost alleen maar en levert buiten een goed gevoel niets op.