(Brood)fok

Ik ben op Facebook lid van enkele groepen en like enkele pagina’s waar de fokkerijen vaak gesprekstof zijn.

Uiteraard kom je dan ook berichten tegen…verhalen waar de grote fokkerijen of broodfok word omschreven.

Ik ben afgelopen 10 jaar in redelijk wat fokkerijen geweest en het beeld wat veel mensen hebben van deze fokkerijen lijkt vaak niet op de werkelijkheid.

Natuurlijk ben ik ook in fokkerijen geweest waar de stront dik aangekoekt op het beton zat en de honden geen fatsoenlijke plek hadden om te liggen.

Maar ook de fokkerijen waar ze in schoon zaagsel liggen, waar er personeel rondloopt die de hokken met regelmaat schoonmaken..nog niet zoals je het zou wensen….maar goed.

En dan de fokkers die omschreven worden als verschrikkelijke monsters, die in werkelijkheid mensen zijn waar je gewoon een biertje mee zou drinken in de kroeg…..ik denk dat je de meeste ook niet zou herkennen als fokker, als je niet wist wat ze voor de kost deden..

Meestal gaat mijn bezoek ook gepaard met een vriendelijk gesprek en respect over en weer, de verhalen van de boel kort en klein slaan enz die slaan nergens op, met dit soort fratsen ga je ook niets bereiken…

Erger nog…en het klinkt waarschijnlijk helemaal raar uit mijn mond, maar ben ik dankbaar voor de contacten die ik heb met enkele fokkers.

Maggie die ik terloops nog mee kreeg omdat de fokker niet wist of ze wel zou blijven leven, is nu mijn kleine vriendinnetje die iedere nacht in mijn armen slaapt..

Maya die weg moest omdat deze te angstig was…is nu mijn trouwe volgster die samen met Frits mij dagelijks volgt zonder dat daar een halsband aan te pas komt…

Aan de ene kant ben je het niet eens met deze fokkers…..en aan de andere kant heb je een paar super lieve honden dankzij dezelfde man…

Maar zodra je geen honden meer mag ophalen omdat je niet wil betalen voor de honden en een ander gewoon 75 tot 100 euro neertelt voor een hond…ja dan komt de fokker weer naar boven in de man….en telt het geld als het meest belangrijke.

De momenten dat je de meest erge honden hebt opgehaald, waar dan ook bij thuiskomst gelijk honderden euro’s onkosten aan zaten…die zijn ook snel weer vergeten bij deze mensen.

Ergens jammer….wij beloven bij samenwerking discretie en houden de afkomst van onze honden geheim, het zou ook niet gepast zijn om op het moment dan ineens uit de school te klappen….en dat doen wij dan ook niet..

Maar zoals de meeste mensen het omschrijven…kun je eigenlijk al onderscheid maken, van wie er wel….en vooral wie er niet is geweest..

Ik denk dat je de meeste verhalen ook moet lezen, als een verhaal wat mensen moet ontmoedigen om daar een pup te kopen…😉