De bel horen luiden……maar niet weten waar de klepel hangt…

Ja…een bekend gezegde..

En ik heb eerlijk gezegt dat ook vaak met mensen over de BFA…oordelen en veroordelen, kritiek leveren en dat alles terwijl ze volgens mij totaal geen benul hebben waar ze het over hebben.

Ik hoop maar dat het hondje niet lang bij jullie hoeft te blijven en snel een gouden mandje vind…

Blijkbaar met het idee dat het hondje hier in een hok of kennel zit en maar moet wachten tot iemand hem of haar wil adopteren..terwijl dat hondje hier gewoon lekker op de bank ligt en met regelmaat heerlijk wandeld in het bos, wat betreft het hondje…die denkt waarschijnlijk dat hij zijn gouden mandje al gevonden heeft.

Dan krijg je opmerkingen over onze werkwijze, jaja….ik weet het, de beste stuurlui…

Maar goed…dan moet je…net als andere stichtingen, want blijkbaar gaat het daar altijd beter, sneller en goedkoper..maar goed, je moet dan de adoptie niet via de email regelen maar iedereen langs laten komen voor een gesprek.

Dan weet je meer over de mensen en kun je deze veel beter beoordelen..

Ik denk dat mensen geen benul hebben hoeveel email berichten over honden wij krijgen, wanneer wij al deze mensen langs laten komen dan gaat dat ten koste van de tijd van de honden en andere zaken en kunnen wij de wandelingen in het bos wel vergeten..

Terwijl wij al tijd tekort komen op een dag moeten wij dan ook nog gezellig visite ontvangen terwijl deze mensen misschien totaal niet geschikt zijn voor adoptie.

Dan moet je jezelf bedenken dat wij gewoon in een woonwijk vanuit huis werken, helaas is de vrijstaande lokatie er nog steeds niet….dus roeien met de riemen…

Maar goed….dan hebben wij dus naast al ons werk ook nog eens diverse mensen op visite.

Al dat bezoek veroorzaakt weer de nodige stress bij de honden, dus de socialisatie gaat ook weer langer duren, iets wat sommige mensen vaak ook beter weten..

Mensen denken dan ook echt dat ze in hun recht staan…en kunnen het soms niet uitstaan dat je hun advies niet opvolgt..

Om dan nog maar te zwijgen over afgewezen adoptanten, bij het eerste email bericht zijn ze verschrikkelijk vriendelijk…

Wanneer je dan door gaat vragen dan merk je bij sommigen al irritatie, en wanneer je mensen verteld dat ze niet geschikt zijn voor de betreffende hond…..ja dan heb je het helemaal gedaan.

En met een beetje geluk krijg je dan de nodige opmerkingen naar je hoofd via de mail, of via Facebook want dat is natuurlijk weer een heel feest….weer iets gevonden om ons openbaar af te branden,…..en dat alles omdat je het hondje niet mocht adopteren.

En uiteraard is er dan altijd weer een groep die erop in haakt, en krijg je weer allemaal nieuwe kritiek naar je hoofd….weer allemaal stichtingen enz die het anders doen…beter doen enz enz..

Honden die geopereerd worden…onze dierenarts is te duur…er is altijd een dierenarts die het sneller…beter, jaja…en vooral veel goedkoper kan.

Je moet dan alleen even naar brabant…of limburg rijden..

Mensen staan er dan natuurlijk helemaal niet stil bij, dat wanneer een hond een zware operatie heeft ondergaan…deze dan ook weer “even” ruim 2 uur in de auto terug moet..

En wanneer er thuis zich complicaties voordoen…je “even” weer naar die dierenarts terug moet..

Dit terwijl onze vaste “dure” dierenarts altijd klaar staat voor ons.

Ons ook sponsort en doneert..

En wanneer er complicaties zijn…bijna het hele team 24 uur per dag via de Whatsapp bereikbaar is voor ons en zelfs s’nachts voor ons klaar staan…

Dus wat is wijs ?…

Wanneer je dan in discussie gaat dan dringt het langzaam door bij de mensen en krijg je het bekende “o ja “…

Echt….wij staan open voor al het eerlijke kritiek, goed bedoeld advies..

Maar weet waar je over praat en veroordeel en beoordeel ons niet als je geen idee hebt hoe het hier in werkelijkheid is.

Bekijk onze website eens goed, lees onze verhalen en info…en bekijk onze foto’s van de honden…en dan kun je jezelf misschien een beetje voorstellen hoe het hier is..