Dierenredders

Zoveel dierenredders…..maar zijn het echt dierenredders ?

Nu weet ik dat er enkele dierenredders op het randje van de wet balanceren, maar dat moet je soms ook om je doel te bereiken.

Personen die puppy’s mee laten komen met transport om de kosten van de oudere honden te dekken…..kleine vergoedingen die er worden betaald aan fokkers om honden vrij te krijgen, niet echt mijn ding maar zo heeft iedere dierenredder zo zijn werkwijze en het gaat toch om het succes ?

Ons doel is dieren redden en als jou dat lukt met jouw werkwijze dan is dat toch prima..

Maar je kan natuurlijk ook over de grens gaan…zo is er op het moment een hele handel in ex broodfok honden…..er word gewoon grof geld betaald aan de fokker en sommige dierenredders zijn gewoon een verlengstuk geworden van de fokker en gaan na het ontvangen van de contanten van de stichtingen terug naar de fokker om de honden af te rekenen en mogen dan trots naar huis met hun commissie.

Maar dan heb je nog de dierenredders die dierenleed veroorzaken….zodat zij als redder worden gezien.

Honden die in het oostblok express worden verminkt om dan vervolgens donatie’s op te halen voor de gewonde dieren…die uiteraard niet geholpen worden, maar wie controleerd dat ?

En dan hebben we nog dit soort mensen….mensen zoals Marc Ching..

De beroemde dierenredder…op handen gedragen door de meest beroemde filmacteurs..

Een ware held die zich inzet voor de honden in China…..

En dan blijkt dat deze zelf honden levend heeft laten verbranden….om dit vervolgens te filmen en met deze verschrikkelijke beelden donatie’s op te halen…

En dan hebben we het niet over een paar honderd Dollar…maar echt duizenden Dollars.

Geld waar hij dan ook zelf voornamelijk rijkelijk van leeft..

Hoe triest is het….dat er mensen zijn die met dit soort activiteiten zichzelf verheven tot dierenredder en daarbij mensen misleiden tot het geven van donatie’s, om dat vervolgens in eigen zak te steken..