Een hondenopvang in Lelystad

Ja een honden opvang in Lelystad, op zich toch geen raar idee ?

Vanuit de gemeente kreeg ik vaak wel de opmerking “waarom nu juist in Lelystad”….mijn antwoord is dan “waarom niet in Lelystad”…wat zou het mooi zijn als ze konden zeggen, kijk wat kan in Lelystad….kijk eens wat inwoners van Lelystad mogelijk maken.

Maar nee, gemeente Lelystad werkt liever tegen…demotiveren inplaats van motiveren.

Ik heb 5 jaar geleden deze video gemaakt.

Lelystad ziet het niet, ondertussen is er geen dierenasiel meer in Lelystad…Martin Gaus is vertrokken en het asiel is afgebroken.

Er komt een commercieel dierencentrum, commercieel omdat het winstgevend moet zijn en niets heeft te maken met het opvangen van dieren.

Een andere stichting in Lelystad heeft een voetje binnen de gemeente gekregen en hebben een kleine bescheiden tijdelijke opvang, tijdelijk omdat ze daar dieren maximaal 2 weken kunnen houden werd mij al verteld.

Dierenasiels in de omgeving die krijgen al maagkrampen als je ze belt, de meesten moeten dieren opvangen uit soms wel 4 gemeenten….en ja die zitten dan niet te wachten op dieren uit Lelystad…ja……en nog ziet de gemeente het niet.

Jaar in jaar uit worden wij tegen gewerkt en dwars gezeten, op dit moment dat ik dit schrijf bestaan wij exact 12,5 jaar en in al die jaren zijn wij niets verder gekomen met Lelystad…..maar in die 12,5 jaar hebben wij ook wel bewezen wie wij zijn en dat wij volhouders zijn..

Om de zoveel tijd komt er weer een nieuwe wind in de gemeente en hopen wij dat deze met ons mee waait…..helaas brengt de nieuwe wind vaak niets nieuws en komen er alleen maar nieuwe pesterijen onze kant op.

Weer een nieuw persoon,….weer in gesprek en weer word je genaaid of voorgelogen.

Wij zien zo nu en dan een geschikte lokatie maar steeds worden wij afgewezen…antwoorden zoals wij willen niets met bikers te maken hebben of ze zijn al bezig met iemand….er is al een bestemming voor of ze gaan de ruimte ineens zelf weer in de toekomst gebruiken..

Hoe dan ook, het lijkt alsof iedereen gewaarschuwd is voor ons en ons moet afschepen.

Een super lokatie ( uit het filmpje ) word ons steeds weer ontzegt, steeds weer een smoes…..en nu ?

Nu zit er een stichting uit Amsterdam op het terrein die kinderen met messen en bijlen hout laten bewerken…het huis staat uiteraard gewoon leeg en staat ongebruikt te verpauperen.

Nu na 12,5 jaar…vraag ik mijzelf toch af hoe lang het gaat duren voordat Lelystad het gaat zien…hoe lang gaat het nu werkelijk duren voordat ze beseffen dat wij een aanwinst kunnen zijn voor Lelystad.