Herrieschoppers, schorem

Ook ik heb het wel eens gehad en zit dan even na het uitlaten en verzorgen van de honden bij te trekken voor de televisie.
Een programma wat ik met regelmaat zie American Pickers is bezig, toevallig bij een oud lid van een vooroorlogse MC.
In de jaren 30 werd je als motorrijder als herrieschopper gezien, in de jaren 30 werden wij dus al veroordeeld.
Hedendaags is dat nog steeds niet anders, MC leden worden weggezet als criminelen…drugs dealers…moordenaars…geef er maar een naam aan.
En ja…er zitten tussen motorrijders dieven…dealers…en waarschijnlijk rijd er ook wel ergens een moordenaar rond.
Maar die heb je ook bij de plaatselijke biljartclub…voetbalclub enz…
Maar daar maalt niemand om, nee wanneer het om motorrijders of bikers gaat dan word het ineens een heel ander verhaal….en waarom ?
Ik zit zelf niet bij een MC….heb daar ook geen behoefte aan, tenslotte heb ik het al druk genoeg met de BFA en beleef ik de vrijheid en broederschap ook zonder lidmaatschap bij een MC.
Maar dat wil niet zeggen dat ik aardig wat MC leden kan…en ik zelf blijkbaar ook bij een hoop bekend ben..
En die beleving van criminelen…dieven enz, die beleef ik toch anders..
Ik zie leden die zich jaren inzetten voor de BACA…bikers die zich inzetten voor mishandelde en misbruikte kinderen…leden die ritten organiseren of meerrijden om voer naar Dierenasiels te brengen…MC leden die doodzieke kinderen een bezoekje brengen en ze de dag van hun leven bezorgen…hele groepen bikers die samenkomen om een doodziek kind een hart onder de riem te steken…
En zo kan ik wel meer opnoemen…ben ik dan de enige die dit ziet ?

Denk maar eens aan mijn berichtje wanneer er weer eens een motorrijder naast je stopt bij het stoplicht, niet iedereen op een motor is slecht.