Het ene gat met het andere gat

Je kan het vast wel, van die momenten dat je eigenlijk iets meer financiële ruimte nodig hebt.

Nu hebben wij eigenlijk nog geen klagen, wanneer wij een oproepje doen voor een dure medische ingreep dan worden wij meestal door onze vaste donateurs geholpen.
Wanneer er nieuwe honden binnen komen dan staan de meeste al klaar.
Maar dan heb je ook nog de vaste kosten….onze gemeente blijft volhouden met hondenbelasting, dan nog de wegenbelasting…brandstof…hondenvoer…of de simpele controle of inenting bij de dierenarts.
Dan heb ik wel eens van die momenten dat ik toch wel eens naar onze rekening sta te kijken of het nog wel haalbaar is.
Maar…op facebook heb je diverse personen die stichtingen nog wel eens onder de loep nemen…hun handelen of hun financiële zaken bekijken en daar uiteraard hun commentaar bij zetten.
Nu neem ik deze bevindingen nog wel met een korrel zout…..maar kijk nog wel eens wat er aan waarheid in zit.
En dan kom je nog wel eens stichtingen….of mensen die doen alsof ze een stichting zijn…en dan zie je bedragen langskomen dat ik mij toch afvraag hoe dat toch kan..
Jij probeert het ene gat met het andere te vullen…kijkt eerst op je rekening voordat je naar de dierenkliniek gaat…en bij deze stichtingen zie je gewoon duizenden euro’s langskomen..
De een herplaatst honden uit het oostblok en dan zie je gewoon bedragen die in de tienduizenden euro’s lopen…en dan zijn dat bedragen waar ze mee frauderen, die ze zogezegt in hun eigen zak staken…serieus ?…tienduizenden euro’s ?
De ander doet alleen bemiddeling…en ook daar zie je bedragen langskomen waarbij je toch achter je oren begint te krabbelen…
Of stichtingen die met regelmaat oproepjes plaatsen voor donatie’s en dan gewoon een bedrag boven de 50.000 euro op hun rekening hebben staan…en echt, dan voel ik mij soms schuldig wanneer wij een oproepje plaatsen om de hondenbakken te vullen?..
Hoe vaak ik al tegen Amber zeg ” ja maar dat hebben we vorige maand ook al gedaan, dat kan je toch niet iedere maand doen ? “
Je vraagt je ook af waar die bedragen vandaan komen, is dat door jaren sparen ?
Terwijl wij steeds chronisch geld tekort komen, vraag ik mij af waar wij van moeten sparen.
Een gulle gift dan ?
Onze grootste gift was 1000 euro….week later stond ik nog met verbazing te kijken dat wij dit daadwerkelijk gekregen hadden…en was ook in een operatie uitgegeven..
List en bedrog….zou het dat zijn ?…ik lees over vooruit betalingen bij adoptie’s…geld wat niet terug betaald word…maar dan nog, serieus?….tienduizenden euro’s?….die krijg je zo op je rekening ?
Wij hebben nooit de moed gehad om geld vooruit te vragen….
Hoeveel mensen moet je daarvoor besodemieteren ?….en hoe lang duurt het dan voordat je door de mand valt ?
Ik denk dat wij maar gewoon het ene gat met het andere blijven vullen, ik weet het…de rekening zal het niet vullen….maar ik kan teminste met een gerust hart s’avonds mijn ogen sluiten…