Hij gaat anders terug

Als je een beetje het honden gebeuren volgt op het internet, dan kom je ze wel eens tegen…

Hond is door een stichting, …of soms niet eens een officiële stichting naar Nederland gehaald.

Vaak gaat het over zwerfhonden uit een triest land waar ze geen leven hebben.

Je kan zo een hond vaak via een foto adopteren en later ergens op een parkeerplaats of vliegveld ophalen….tegen betaling uiteraard.

Alles goed en wel zou je zeggen…nou daar ben ik het niet helemaal mee eens..

Als eerste word er een hond gekozen via een foto en een vage beschrijving van het karakter.

Er word totaal niet gekeken of er een klik is en vertoont de hond vaak hier een ander gedrag dan in het land van oorsprong.

En dan krijg je het….de gedragsproblemen…want vergeet niet dat de hond op straat heeft geleefd en overleefd…deze heeft jou eigenlijk niet nodig en voelt zich ook vaak niet op zijn plek in een woning..

Maar goed, je krijgt geblaf…sloopgedrag..en in het ergste geval het bijtincident..

En dan kan de hond niet meer blijven en moet hij bij de adoptant weg..

En nu net op dat punt komt de kwaliteit van de stichting aan het licht..de een bied hulp…of vangt de hond op en werkt aan het probleem…

Of je krijgt een berichtje waar ze met een triest verhaaltje op het gevoel van de lezer proberen te werken…want anders gaat de hond terug naar het land van oorsprong.

Ja je leest het goed…het land waar de hond het zo slecht had…waar deze van gered moest worden, daar gaat hij gewoon weer heen.

En daar zakt toch zo mijn broek vanaf, van dat soort prutsers..

Als je een hond hierheen haalt…en dat maakt niets uit of het nu een zwerfhond is…een hond uit een fokkerij of weet ik veel waar je de hond vandaan haalt, dan neem je ook de verantwoordelijkheid voor deze hond.

Je zorgt dat de hond goed terechtkomt….dat er backup is wanneer het fout gaat….je zorgt dat er kennis in huis is om gedragsproblemen aan te pakken…en wanneer echt alles faalt…dan zorg je voor een vaste plek voor de hond…terugsturen is daar geen optie van !

Als voorbeeld Sari…uit een fokkerij, herplaatst maar kwam terug…

Ik zal de reden enz besparen, maar Sari heeft diabetes…die raak je dus nooit meer kwijt.

Geen probleem, Sari blijft bij ons…wij zorgen voor haar medische verzorging en nemen de kosten voor de insuline enz op ons…haar terugbrengen naar de fokker of inslapen is geen optie.

Zodra wij Sari uit de fokkerij meenamen werd het onze hond…toen ze geadopteerd werd, bleef het onze hond…en toen ze diabetes bleek te hebben…bleef het ook onze hond.

Veel mensen en stichtingen moeten beseffen dat ze een voorbeeldfunctie hebben.

Wij lopen allemaal te klagen over de regeltjes van het NVWA…het RVO…maar die hebben wij te danken aan deze prutsers…..

Let daarom op waar je een hond adopteerd..

Hoe gaat de selectie…is het een officiële stichting….hoe staat deze aangeschreven…stel vragen aan adoptanten van deze stichting…hoe hulp geregeld is enz..

Kies nooit geen hond alleen van een foto !