Hoe zie jij jezelf ?

In het verleden hebben wij wel wat meegemaakt…collecte bussen die geleegd zijn….bussen die helemaal verdwenen zijn…

En zoals nu weer bij onze afdeling in Borgsweer..

Onze vrijwilligers daar zetten letterlijk alles op alles om dieren te helpen, offeren daar heel veel voor op.

Om het financieel allemaal haalbaar te maken worden er versprodukten aangeboden, je kent dat wel…net als bij een hoop boerderijen in Nederland staat er dan een stalletje met versprodukten en een geldkistje waar je dan het geld in doet..dit is allemaal op vertrouwen dat mensen eerlijk zijn en netjes betalen..

Het gaat hier om een goed doel, dus als je naar dat stalletje gaat dan zou je denken dat je daar heengaat om het doel te steunen….toch?

En dan toch heb je er mensen bij die….tja grofgezegt gewoon stelen, weg gaan zonder te betalen of veel te weinig in het kistje te doen.

Nu moet ik eerlijk wezen….je hebt dieven en dieven….je hebt ze die stelen van mensen die het waarschijnlijk niet eens missen…zij die stelen van grote bedrijven waar de verzekering de schade toch dekt…hoe dan ook, het is altijd verkeerd..

Maar dan heb je ook nog dit soort mensen, mensen die stelen….ja eigenlijk van de dieren waar de opbrengst voor bedoeld is…

Wanneer je nu eens voor de spiegel gaat staan….en je kijkt jezelf eens goed in de ogen…bedenk dan erbij dat je vandaag heerlijke jam en eieren hebt gegeten…en daarvoor van mishandelde en verwaarloosde dieren hebt gestolen…dan vraag ik mijzelf af…

Hoe zie jij jezelf ?

Hoe denk jij over jezelf, wanneer je hebt gestolen van hulpeloze dieren ?

Dieren die in hun leven waarschijnlijk al meer leed hebben te verwerken dan jij jezelf kunt voorstellen…

Hoe laag kun je zinken en jezelf dan nog in de ogen kunnen kijken zonder enige schaamte…