Honden gedragsdeskundigen

Het verbaasd mij……of eerder gezegt het maakt mij kwaad…

Wanneer er honden inbeslag worden genomen waarbij ik denk dat ze een goede kans maken, en dan worden ze beoordeeld door de gedragsdeskundigen van de universiteit Utrecht.

En dan blijkt dat ze ingeslapen worden….wanneer leren ze eens niet te vertrouwen op de deskundigen.

Teminste….deskundigen, wie zegt dat zij deskundig zijn ?

Wie bepaald dat zij de kennis hebben om te kunnen beslissen over leven en dood ?

Mensen die hun eigen mening als feit gebruiken..

Net als een gedragsdeskundige die verantwoordelijk is voor het lesmateriaal wat word gebruikt bij het honden en katten besluit en haar persoonlijke mening gebruikt als feit.

Je laat zakken voor het examen als je het niet eens bent met haar mening.

Maar dan niet de confrontatie aan durft te gaan, ons geen kans durft te geven om haar ongelijk te bewijzen….want stel je voor dat zij inderdaad ongelijk heeft.

Al die honden die dan onterecht ingeslapen zijn…

En dan voel je de bui al hangen, de honden die wij hebben aangeboden om op te vangen die worden dan waarschijnlijk als eerste ingeslapen omdat volgens de mening van deze gedragsdeskundigen zij geen kans maken..

Wij hebben als stichting de mogelijkheid om ons aan te melden als opvangadres voor het RVO…maar alleen om deze reden zouden wij dit niet doen…want dan zouden onze honden afhankelijk zijn van de mening van een stel incompetente deskundigen en dat zouden wij nooit toestaan…..nooit !

Bij ons krijgen alle honden een eerlijke kans en tot op heden bewijzen wij nog steeds het ongelijk van diverse gedragsdeskundigen.