Hondenredder

Er zijn diverse mensen met ieder hun eigen manieren om honden te redden.

Ieder heeft zijn eigen werkwijze, je hoeft niet alle werkwijzen goed te keuren of het ermee eens te zijn…….in de sommige gevallen kijk je weg…tenslotte worden er honden gered en dat is waar het om gaat…toch?

Maar er komt een keer dat je niet meer weg kan kijken…en ook niet weg mag kijken.

In het verleden is het wel voorgekomen dat er mensen honden hebben gered, maar wanneer je doorvraagt dan blijkt dat ze een klein bedrag hebben betaald voor deze hondjes…

Heb je ze dan nog wel gered….of heb je ze dan eigenlijk niet gewoon gekocht?

Breng je zo geen nieuw handeltje op gang ?

Fokkers die mensen wijs maken dat ze gaan stoppen en zo tientallen honden weg doen voor 50 euro, om dan vervolgens helemaal niet te stoppen maar gewoon de fokkerij verversen.

Fokkers die hun honden gratis afstaan zien nu een nieuw inkomen in hun afgedankte honden.

En dan…wanneer er iemand is, die met regelmaat honden red…..en dan heb ik het echt over wekelijks….als die dan voor elk hondje een vergoeding vraagt?

Dit onder het mom…dat deze ook aan de fokkers een kleine vergoeding moest betalen…..of als brandstof vergoeding..

Is deze dan honden aan het redden….of heeft deze er een handeltje van gemaakt ?

Bij mij knapte er iets bij een foto, een foto waarvan ik dacht dat deze in een broodfokkerij genomen was..de hond lag in een hoekje in haar eigen ontlasting…angstig weggedoken….

Ik bood meteen aan om de hond weg te halen….

Ik schrok toen ik de waarheid hoorde van dezelfde hondenredder.

Deze hond was al “gered”…door een stichting die met regelmaat honden af nam van de hondenredder en betaalde voor elke hond een bedrag.

Honden die ons werden geweigerd omdat deze stichting er bereid was voor te betalen.

Om ze vervolgens niet te verzorgen….niet te herplaatsen en ze van dienaard te verwaarlozen dat het FOD een inval deed na een tip van een hondentrimsalon….en honden in beslag heeft genomen, iets waar wij zelfs van schrokken want ze wisten dit voor ons zelfs verborgen te houden.

Uit angst om geld te verliezen…..want dat krijg je bij dit soort handeltjes….verstopte de stichting de overige honden in een schuur en bleef op facebook aktief om donaties op te halen..

Ze kregen daar om de 3 dagen eten en drinken, en verder was het niet veel beter dan de fokkerij waar ze uit gered waren….sommigen waren in de fokkerij zelfs beter af dan in deze donkere schuur.

Uiteindelijk kon de hondenredder het zelf niet meer aanzien wat deze had veroorzaakt..

En werden de honden opnieuw ondergebracht bij een andere stichting.

Deze keer een stichting die wel zijn verantwoordelijkheid neemt…..

De foto’s die toen gepubliceerd werden waren schokkend…..en de honden werden omschreven alsof ze uit een fokkerij gered waren…..ik wist beter..

Nu alleen nog de vraag of deze ook hebben betaald voor de honden…

En dan blijkt dat de handel in afgedankte honden zo belangrijk is geworden….en je moet ook wel want je hebt je levenswijze aangepast aan deze handel.

Je koopt een nieuwe bus op afbetaling voor het vervoer van deze honden……en dan moet je deze handel wel op gang houden want die bus moet betaald worden…en voor onze hondenredder is het al zo belangrijk geworden…dat deze nu ook achter onze rug honden weghaald…

Honden waar wij al maanden mee bezig waren…worden nu op slinkse wijze weggehaald om weer geld op te brengen voor….ja wat is het….een hondenredder of handelaar ?

Wees als stichting wijzer….en betaal niet voor de honden, maak geen handel van de afgedankte honden….

Deze honden hebben hun hele leven geld opgebracht met het baren van puppy’s….

Laat hun kans op vrijheid niet ook afhangen van geld.