Je ziel verkopen.

Ergens ben je begonnen met de beste bedoelingen, je hart ging uit naar de dieren…en dan bedoel ik de stumperds in nood.

De stumperds die geen kans maakten….

Jij wilde een verschil maken….jij maakte hun wereld beter…

Je ziet het vaak gebeuren….greenpeace, de dierenbescherming enz…de goede doelen die veranderen in geldverslindende machines.

Slome trage machines die praktisch niet op gang komen en eigenlijk alleen maar geld verslinden….en dan vraag je jezelf af, waar ging het mis ?

Ergens aan het begin stond er toch iemand met de bedoeling dieren te redden…dieren te helpen ?

Maar ook bij de kleinere dierenredders zie ik het gebeuren…het begint met puur dierenliefde…alles voor de dieren….met een puur geweten…

En dan langzaam aan begint het geld…..tot alleen het geld nog telt, je laat je dierenliefde nog doorschemeren maar ik prik door dit toneelstuk heen…

Ik ben denk ik erg naïef om het beste te zien in mensen…te geloven in hun geweten..want ondanks dat je nu voor het geld gaat….van binnen, diep van binnen weet je dat je verkeerd bezig bent toch ?

Ergens in dat geld beluste lichaam zit toch nog steeds die dierenvriend verscholen….dat moet toch wel ?

Wanneer je jouw hart hebt verloren aan deze stumperds kun je deze liefde toch niet verbannen hebben uit je lichaam ?

Ergens zit toch die goede ziel….die iedere ochtend wanneer je jezelf in de spiegel ziet, jou verteld dat je fout bezig bent ?

Hoe kun je keer op keer deze dieren in hun ogen kijken en zonder enig medelijden er een prijs op zetten…..hoe kun je nu geld zien….geld verdienen over hun rug ?

Zij die voor jou alles betekende…zij waar je alles voor opofferde……jezelf nog steeds in de spiegel kan bekijken zonder enig schuldgevoel ?

Want wanneer je dat alles kan.,,.dan heb je jouw ziel verkocht aan het geld…