Kunt u helpen ?

Die vraag horen wij met regelmaat…..en hoe triest het is, in een hoop gevallen moeten wij nee zeggen.

Begrijp me niet verkeerd…..bijna altijd zijn de bedoelingen heel goed en is het een dierenliefhebber die zijn hart laat spreken.

Maar dan zien ze een bericht langskomen op Facebook en dan krijg jij de link onder je neus….of wij dan iets kunnen doen.

Wat de meeste mensen dan niet weten, is dat je net je hoofd boven water weet te houden…..en dan heb ik het niet alleen over het financiële gedeelte, maar over alles.

Een grote hoeveelheid honden waar je dag in dag uit de zorg voor hebt, in sommige gevallen niet eens samen de deur uit kan omdat er 24/7 iemand bij de honden moet zijn.

Een simpel uitstapje moet dan ook zorgvuldig worden voorbereid zodat een van onze kinderen de zorg even op zich kan nemen…niet voor uren, maar net even lang genoeg om samen even naar een winkel te kunnen gaan bijvoorbeeld….en met dit in je achterhoofd moet je steeds afwegen of je een hond wel of niet kan opvangen.

Want hulp bieden eindigt ook vaak met het opvangen van een hond/dier.

Een klein hondje kan er meestal nog wel bij….maar een stafford of herder word al een ander verhaal….met al 3 stafford/pitbullachtige honden word het een hele gok of het goed gaat…maar ook de 3 herders pikken niet alles, dus hoe graag je ook wil helpen….

Dan natuurlijk nog de ellende van mensen…je zou denken dat de honden een hoop zorgen geven…nou geloof me, de meeste ellende zijn de mensen.

Dan heb ik het over mensen die totaal geen benul hebben en van alles schreeuwen op Facebook zodat je een golf van ellende over je heen krijgt, om nog maar te zwijgen over de personen die er dan ook nog een melding over doen….ondertussen weet politie enz wel beter en word er niets meer gedaan met de meldingen…maar dat is in het verleden ook wel anders geweest…

Maar jezelf verdedigen is iets wat altijd blijft denk ik…steeds weer…tegen gemeente instellingen….mensen in de omgeving…mensen die niet weten wat je doet, niet weten dat ook jij een keer moe bent.

En ja…dan natuurlijk het geld…eigenlijk kom je daar bijna altijd op uit…

Op internet gebeurt er weinig maar ondertussen loopt alles door….hondenvoer, en dan heb ik het niet alleen over brokken maar enkele honden zitten op dieet en krijgen alleen Carnibest, een ritje naar deze winkel is dan ook bijna altijd goed voor 110 tot 160 euro..

Een tussendoortje naar de dierenarts voor medicijnen of een behandeling is ook iets wat gewoon doorgaat…

Wegenbelasting…brandstof…hondenbelasting, dat loopt allemaal door…en dan nog maar te zwijgen over het onderhoud of de reparaties die ik zelf moet uitvoeren, mits mijn lichaam het toelaat.

Wij hebben gelukkig enige vaste donateurs die dit mogelijk maken…en met ons meedenken.

Er word ook dikwijls geopperd dat wij ruim 6000 likers hebben op Facebook…ieder 1 Euro en je zorgen zijn voorbij…

Het is een simpele oplossing maar we weten allemaal dat het zo niet werkt, een hoop mensen komen onze pagina tegen en liken hem om ons te volgen….of omdat ze op dat ogenblik iets leuks of intressants hebben gezien op onze pagina…maar dat is natuurlijk nog geen garantie dat ze ook doneren.

Maar het zijn vaak wel deze mensen die onze hulp inroepen..

 

En daarom…ik weet het, hoe lullig het soms misschien ook is..wij kunnen niet altijd helpen of een oplossing bieden…..ik hoop dat u daar begrip voor heeft.