Kwaad.

Wij doen van alles om dieren te helpen en uiteraard kost dat aardig wat geld.

Geld waar wij meestal niet veel van hebben, maar met zuinig zijn en iedere euro een keer omdraaien komen wij er vaak wel.

Niet naar een garage maar zelf onder de auto liggen sleutelen om deze op de weg te houden enz.

Wanneer er echt grote kosten gemaakt worden dan doen wij een oproep en proberen wij zo transparant mogelijk te zijn…en besteden wij het geld dan ook daar, waar het voor bedoeld is.

Maar als ik kijk hoe anderen het doen…hoe deze de boel besodemieteren en hun donateurs voorliegen dan kan ik mij daar zo kwaad om maken.

Niet omdat wij misschien iets mislopen maar omdat mensen die een goed doel willen steunen gewoon in de zeik worden genomen.

Neem de advertentie van Dierenlot.

De hond die gebruikt word voor deze advertentie is helemaal niet gered door Dierenlot, mooier nog Dierenlot heeft er helemaal niets aan bijgedragen.

Onze trouwe volgers zullen de hond waarschijnlijk wel herkennen.

Het echte verhaal

Om dan nog maar te zwijgen hoe ze mensen voorhouden dat deze met een bedrag van 1,85 het goede doel in hun buurt kunnen steunen.

Als je bedenkt dat deze stichting niet een maar zelfs twee directeuren heeft die samen goed zijn voor 2 ton.

Om dan nog maar te zwijgen over huisvestingskosten, advertentiekosten…dan moet je jezelf nog maar eens afvragen hoeveel er van jouw 1,85 bij het goede doel terechtkomt.

En dan nog gaat het geld alleen naar goede doelen die Dierenlot zelf selecteerd, de kans dat de kattenopvang of het asiel bij jou in de buurt iets krijgt is dan nog heel erg klein.

Maar er zijn er meer….want alleen Dierenlot noemen zou niet eerlijk zijn.

Wat te denken van de Dierenbescherming?

Een directeur die een dikke 1,5 ton krijgt….en dan te bedenken dat het vaak nog een nevenfunctie is…de directeur heeft meestal al een inkomen..

Ik kan mij nog de tijd herinneren dat er collectanten langs de deur liepen…in de stromende regen voor een euro..je zou jezelf als directeur toch rot moeten schamen dat je dat geld in je zak steekt…

Mensen voorhouden dat er hard geld nodig is, terwijl je een flink gevulde bankrekening hebt….en als je dan nog even verder na gaat denken…dan vraag je jezelf toch af waarvoor een asiel van de Dierenbescherming in een auto rijd van Dierenlot, terwijl de Dierenbescherming zelf een flink gevulde rekening heeft.

U houd van een gokje ?

Wat is er mooier dan een gokje wagen en daarbij het goede doel in jouw omgeving te steunen…

Je kunt ze wel, die kreten van de Postcodeloterij…de Vriendeloterij enz.

Dat je als goede doel eerst zelf 800.000 euro zelf moet genereren daar hoor je ze niet over…

Met andere woorden, alleen de grote jongens worden gesteund…hun zakken worden nog verder gevult terwijl het goede doel bij jou in de buurt iedere euro 2 …of 3 keer moet omdraaien voordat ze deze uitgeven.

En al deze doelen steunen natuurlijk alleen een stichting met een ANBI status of ander duister keurmerk.

Want die ANBI zegt natuurlijk niets…directeuren vullen nog steeds hun zakken en de verplichte jaarverslagen zijn vaak maar moeilijk te vinden of lopen jaren achter.

Want hoe verklaar je de ANBI status van Dierenlot en de Dierenbescherming dan ?

Directeuren met een riant inkomen maar wel een ANBI status?

En zo word u…de donateur die denkt goed te doen…in de zeik genomen en voorgelogen.

U wil het goede doel in uw omgeving steunen ?

De kattenopvang…de hondenopvang….de plaatselijke ouderenvereninging…….geef het geld rechtstreeks aan deze doelen.

Zo weet u dat het geld op de juiste plek komt zonder een strijkstok.