Langzitters

Een raar woord, maar de meesten weten wel wat een langzitter is.
Voor de mensen die het niet weten, een langzitter is een dier die al geruime tijd in opvang zit en op een baasje wacht.
In sommige gevallen is het wel verklaarbaar, een oudere hond…misschien nog met medische problemen, dat is nu niet een hond waar veel mensen op zitten te wachten…en ja dan blijven deze vaak langer in opvang.
Of erger nog, ze worden nooit geadopteerd.
Of dat zo erg is dat wil ik nog niet zeggen, bij ons genieten ze van hun vrijheid en worden ze zo goed mogelijk verzorgd en komen ze echt niets te kort.
Maar dan heb je ook nog de onverklaarbare langzitters…neem Teun.

Oke hij heeft zo zijn probleempjes, hij wil maar niet helemaal zindelijk worden…of hij dit nu echt in de hand heeft, daar heb ik nog zo mijn bedenkingen over.

Maar goed, verder is Teun een vrolijke speelse hond die het heerlijk vind om samen met andere honden te spelen…en wanneer je zijn vriendje bent dan komt hij heerlijk bij je op de bank liggen….en toch komt er niemand, maar dan ook echt helemaal niemand.

Of wat te denken van Mr.Brown….een apart hondje maar wanneer je zijn vriendje bent dan kan hij echt een super maatje wezen….en ook voor Mr.Brown geen reactie….en dan ook echt niets.
Als je nu Sari neemt dan zou je het nog kunnen verklaren..diabetes, geen ogen meer en op hoge leeftijd.
Nu is Sari ook niet een hond die wij nog aan de man proberen te brengen…..en ik denk dat het tegenover Sari ook niet eerlijk zou zijn….ze blijft dan ook lekker bij ons voor de tijd die zij nog heeft.
Maar honden zoals Teun dat is toch altijd vreemd…
Tot die tijd blijft hij lekker bij ons en geniet hij van alle speelmaatjes…
Zijn tijd komt nog zullen wij maar denken..