Motiveren

( Motiveren, iemand aanmoedigen…iemand aanzetten zich in te zetten om een doel te bereiken, zich nog beter in te zetten voor een nog beter resultaat.)

Wanneer je als stichting je inzet voor het welzijn van dieren, maar je ook dikwijls inzet voor medemensen met hun huisdier…

Wanneer je bijvoorbeeld andere stichtingen bij staat die steun en ook subsidie ontvangen van de gemeente……dan zou je toch denken dat de gemeente jouw werk ook waardeerd.

En je zou verwachten dat er enige motivatie zou komen vanuit deze gemeente….

Tenslotte word er door diverse medewerkers bij de gemeente verteld hoe nobel ons doel is…hoe nobel ons streven is…hoeveel mensen hun respect uitspreken voor wat wij doen.

En wanneer je dan ook nog gezamelijke doelen ondersteund….dan verwacht je eigenlijk toch ook waardering ?

Enige motivatie in de vorm van een compliment…gewoon een simpele opgestoken duim ?

Maar nee, ondanks dat een hoop medewerkers ons waarderen weet gemeente Lelystad ons steeds meer en steeds vaker te demotiveren.

Je onterecht verdenken van bepaalde zaken, eigenlijk al zonder enige vorm van bewijs hun oordeel al klaar hebben en het lijkt er steeds meer op dat er van alles in het werk word gesteld om je letterlijk de nek om te draaien….mensen bij de gemeente die recht tegen het advies van hun collega’s in gaan en er blijkbaar erop uit zijn om dit doel te behalen en daar zelfs wetten en regels voor overtreden.

In een intervieuw werd mij eens gevraagd waarom in Lelystad ?

Mijn antwoord was…waarom niet ?

Ik woon bijna mijn hele leven in Lelystad, ergens voel ik mij verbonden met deze stad….en ja, wij zouden een aanwinst zijn voor Lelystad…wij zouden zoveel meer kunnen betekenen voor onze gemeenschap.

Helaas is deze gedachten eenzijdig en blijft gemeente Lelystad er anders over denken….

Jammer….