Nonchalant

Wanneer je bij ons langs mag komen voor een gesprek dan ben je al een behoorlijke selectie doorgekomen.

Wanneer je dan ook een hond adopteerd dan heb je ons vertrouwen.

Ondanks alle vertrouwen krijg je ook een brief bij de adoptie, daar staat omschreven wat te doen en hoe je enkele zaken …specifiek op de hond gericht , moet aanpakken…

En hoe je het ontsnappen van de hond kunt voorkomen.

Wanneer je dan als adoptant hem tot twee keer aan toe….op dezelfde wijze laat ontsnappen dan mag ik toch wel aannemen dat je ons blijkbaar niet serieus neemt..

En als bij verdwijning blijkt dat je na weken de hond ook niet eens geregistreerd hebt dan vraag ik mij toch af waar je in godsnaam met je gedachten zat.

Uren lang zoeken naar Sora….koud en verkleumd de wijk afstruinen…onze kinderen die tot half 1 s’nachts in het bos hebben gezocht…en jij dacht dat wanneer hij gevonden werd…hij blijkbaar zo naar je huis gebracht werd zonder chip registratie ?

Dat mensen kunnen ruiken dat het jouw hond is ?

En wanneer ik hem dan eindelijk gevonden heb…..doodgereden en in een sloot gedumpt…en geloof me, dat was geen fijn gezicht en kon het daar….in het midden van niemandsland wel uitschreeuwen, iets wat jou bespaard is gebleven en gelukkig mijn kinderen ook want deze hebben de nacht er voor ook hier gezocht, lig jij waarschijnlijk nog lekker warm in je bed.

En als mijn vrouw dan aan je deur komt om het trieste nieuws te brengen…jij kwaad aan de deur verschijnt omdat je blijkbaar gewekt bent en dan je ook nog ongepast gedraagt…en dan druk ik mij zacht uit..

Dan verwacht jij nog respect ?

Jij die onze hond liet ontsnappen…die mij via prive berichten bedreigd dat ik geen kwaad mag schrijven op internet ?

 

Laten wij heel duidelijk zijn…in de jaren dat wij dit doen hebben wij een ding geleerd…wij laten ons niet bedreigen, door niemand !

En wij laten ons ook niet vertellen wat wij wel en niet mogen…

Helaas heeft Sora voor jouw stommiteiten de prijs betaald…en uiteraard de automobilist die maling heeft aan de maximumsnelheid op de Torenvalkweg, die hem heeft doodgereden en vervolgens respectloos in de sloot heeft gedumpt..