Oud en nieuw

Oud en nieuw is voor velen een groot feest compleet met vuurwerk en een hoop gezelligheid….maar voor sommigen is het een ramp.

De meeste huisdier eigenaren zijn blij als het weer achter de rug is, het uitlaten van een bange hond is haast niet te doen….maar het kan nog erger..

Omdat wij met regelmaat oudere en zieke honden hebben verliezen wij er ook meer dan gemiddelde hondeneigenaar….en wanneer ik een trouwe viervoeter hebt verloren dan lijkt mijn wereld stil te staan, terwijl de rest gewoon doorgaat…

Onbegrijpelijk dat jij daar staat met je overleden vriendje….en alles gaat gewoon door…iedereen is druk met boodschappen….lachende en vrolijk pratende mensen…..en jij staat daar met je dode vriendje.

Nu moet je jezelf eens indenken, oud en nieuw…..iedereen viert feest en heeft een verschrikkelijk gezellige avond….en jij zit op de bank, met een oud bang hondje..

De stress is duidelijk van zijn kleine koppie af te lezen… en je kan niets doen…uiteraard geen dierenarts bereikbaar.

Je probeert hem gerust te stellen….te kalmeren…..ondertussen gaat het feesten en het vuurwerk maar door….en dan ineens laat hij zijn kopje zakken….en blaast hij zijn laatste adem uit…

En buiten gaat het feesten en het vuurwerk gewoon door….ik heb veel meegemaakt, maar ik kan mij niet voorstellen hoe klote je jezelf moet voelen op zo een moment…

Hoe onbegrijpelijk het moet zijn….dat iedereen buiten gewoon doorgaat met feesten…hoe kwaad je misschien kan zijn….en het vuurwerk gaat maar door..

Dit is een van onze adoptanten helaas echt overkomen….ik denk dat er maar weinig mensen zijn die zich kunnen voorstellen hoeveel verdriet dit geeft..ik kan mij ook geen woorden bedenken die troost kunnen bieden bij wat hier is gebeurd..

Wij wensen onze adoptanten heel veel sterkte met dit verlies…