Reputatie

In veel gevallen kan je reputatie je maken…..maar ook breken.
Wij vragen ons eigenlijk nooit af wat voor reputatie wij hebben.
Natuurlijk weten wij wel hoe mensen in onze omgeving ongeveer over ons denken, maar verder staan wij er eigenlijk niet zo bij stil.
Wij proberen zoveel mogelijk te doen voor dieren en doen het eigenlijk ook niet om wat mensen van ons zullen denken.
Maar als je dan merkt dat mensen die terminaal zijn, erop staan dat hun hond naar ons toe gaat omdat er geen betere plek is..
Collega’s ons aanraden bij diverse zaken….collega’s ons zelfs bellen omdat deze niets met een hond voor elkaar krijgen, maar zeggen dat wij het wel kunnen..
Tja dan heb je blijkbaar toch een goede reputatie…en zo kan ik nog wel even verder gaan…dierenartsen die achter ons staan…zelfs politici die ons prijzen..en dat gaat zelfs tot over de grens naar Belgie en Duitsland..
Dan denk je toch dat je het goed doet…toch?
Maar dan heeft een denkbaar goede reputatie blijkbaar ook een keerzijde.
Want er is nog steeds geen plek beschikbaar voor ons…geen bedrijf die er aan denkt ons een ruimte beschikbaar te stellen…en vanuit de gemeente kunnen wij het al helemaal vergeten….omdat je als Biker een reputatie hebt..
Zo kun je zien hoe raar het kan lopen…de een beoordeeld je op wat je doet…en de ander beoordeeld je op wat je bent..
Zo word je op handen gedragen door dierenvrienden voor je inzet voor de dieren…en aan de andere kant word je met de nek aangekeken, dwars gezeten en getreiterd… omdat je een biker bent..
Als je jezelf er dan meer in probeert te verdiepen….om misschien mensen jou anders te gaan zien…zodat ambtenaren jouw gaan zien om wat je doet…en niet wat je bent…
Dan krijg je van diverse kanten al te horen dat het verspilde moeite is omdat er nu eenmaal al een bepaald beeld van bikers is gevormd….en dat verander je niet.

 

Een gemiste kans…want ja, er zijn zoveel bikers die goed doen..maar blijkbaar is onze overheid daar blind voor..