Vertrouwen

Vertrouwen is een groot woord, vertrouwen….iets waar wij dagelijks mee te maken hebben.

Honden die de meest afschuwelijke dingen hebben meegemaakt die weten wij het vertrouwen te winnen…het vertrouwen in mensen en het vertrouwen in het leven.

En toch….toch lijkt dat met mensen soms niet te lukken.

Iets waar ik mij verschrikkelijk aan kan ergeren, dit omdat ik weet dat ik het juiste doe en ook weet hoe ik ben.

Als ik bij de boekhouding een bonnetje van 5 euro kwijt ben dan is het huis te klein en als ik bij het afsluiten van de maand een euro te weinig heb in kas dan kan je mij helemaal opbergen want dan doe ik de hele boekhouding overnieuw en doe ik die euro er desnoods zelfs prive in om zeker te zijn dat alles klopt..

Dit geld….en ook de donatie’s zijn van de honden, iedere euro die mist is er een van de honden.

Iedere euro die ik zou stelen…die steel ik van de honden..

Financieel schieten wij maar niet op en ons werd door enkele mensen verweten dat dit komt omdat wij te eerlijk zijn…..er werden ons trukjes verteld hoe wij donateurs konden misleiden..hoe er meer geld binnen gehaald kon worden…en wij konden dat niet.

Amber en ik hebben elkaar vaak aangekeken….en zonder ook maar een woord te wisselen wisten wij beiden dat wij dit niet kunnen…zo zijn wij nu eenmaal niet..

Maar goed, een vreemde weet dat niet..

En ondanks dat er tientjes worden gedoneerd aan de hartstichting…de dierenbescherming..stichtingen waar je totaal geen inzicht hebt in de uitgaven…..waar de directeuren tonnen verdienen….en er tonnen over de balk worden gegooit…..word daar niets gevraagd.

Maar wanneer wij een oproep doen vanwege de enorme dierenartskosten word er gevraagd waarom wij de rekeningen niet openbaar op internet zetten…..en dan heb ik het over mensen die dan nog geen euro hebben gedoneerd..

Steeds weer springen wij in de verdediging….en waarom?..

Puur omdat wij dit ons erg aantrekken….gelukkig zijn er ook mensen die ons van dichtbij kennen….weten hoe en wie wij zijn, die het voor ons opnemen…

Dank jullie wel 😉