Wanneer stop je ?

Tja wanneer stop je met het bieden van hulp aan een hond?

De een gaat eigenlijk blindelings achter ons staan en doet een donatie en de ander……..die wil ons wel helpen….maar zet daar toch wel wat vraagtekens bij.

Wij krijgen een berichtje van de adoptant van Saar dat deze waarschijnlijk diabetes heeft en de dierenarts zegt daar verder niets aan te doen oa gezien de leeftijd van de haar.

De hond is net een jaar bij de adoptant en is net 9 jaar, en wij weten dat deze door een privé situatie het op dat ogenblik even financieel moeilijk heeft.

Wij bieden aan met Saar naar onze dierenarts te gaan voor een onderzoek en te zien wat er voor mogelijkheden zijn als zij inderdaad diabetes heeft.

In kliniek onderzoekt Paul haar en komt tot de conclusie dat ze inderdaad diabetes heeft, als oplossingen bied hij haar te steriliseren, zodat de hormonen tot rust komen..,,anders krijg je de waarden niet onder controle.

En dan uiteraard de behandelingen die nog volgen…..en dan natuurlijk de prijskaartjes.

Bedragen die voor de adoptant nu even niet op te brengen zijn…..dus wat doe je als BFA ?

Haal je de schouders op en laat je haar inslapen?……of ga je kijken wat je kunt doen

Je doet een oproep voor donatie’s….en dan kom je bij de hoofdvraag.

Moet je als stichting wel helpen….is dit niet het probleem van de adoptant….en dan nog maar te zwijgen over de opmerking dat wanneer de adoptant dit niet kan betalen, deze geen hond had moeten nemen.

Laten wij voorop stellen dat iedereen in een bepaalde situatie kan komen dat je het financieel even moeilijk hebt…of zelfs minder financieel draagkrachtig kan blijven……en dan?

Dan ben je ook blij met alle hulp die je kunt krijgen.

En dan de hond….wij hebben al het mogelijke gedaan om Saar vrij te krijgen, haar de medische zorg gegeven,…..veel tijd en energie gestoken in de socialisatie….stopt onze hulp na de adoptie ?

Wij geven al onze adoptanten hulp bij gedragsproblemen, zolang de hond leeft…

En het blijft een hond van ons…..en wij vinden het na al wat wij al voor de hond gedaan hebben normaal dat wij hulp bieden bij dit soort problemen.

Zolang het uiteraard haalbaar is en het voor de hond ook reëel is.

Wij hopen dat mensen dit begrijpen en ons blijven steunen….😉