Zijn wij te min ?

Tja…dat is waar een bericht op Facebook begint bij onze afdeling in Borgsweer.

Bij het opzetten van de aktie om goederen voor de shelters in de Oekraïne in te zamelen hebben zij diverse stichtingen en groepen benaderd om de handen ineen te slaan….zonder resultaat.

Nu loopt de aktie als een trein, de 2 á 3 auto’s waar in het begin aan gedacht werd is nu een lachtertje.

Onze vrijwilligers hebben op het moment een convooi van 12 bussen en 2 vrachtwagens met goederen.

Nogmaals een paar mailtjes om samen te werken…wederom geen antwoord.

Ik begrijp de frustratie van Rene en Yvonne…

Amber en ik kregen in 2010 het idee om een stichting te beginnen, vanaf het begin werden wij al tegengewerkt….diverse bezoekjes van een inspecteur van de gemeente om ons onderuit te halen…zonder resultaat..een inval van politie, wederom zonder resultaat..zelfs de dierenpolitie stond hier voor de deur, echter waren hun bevindingen heel anders dan de informatie te zij hadden ontvangen…er worden bij ons geen dieren verwaarloosd…ze worden bij ons niet mishandeld….en ja, alle papieren…vergunningen alles is netjes op orde.

Boekhouding die inbeslag word genomen omdat er gefraudeerd zou worden, niet 1 keer…niet 2 keer…nee 4 keer zelfs…maanden van onderzoek…om erachter te komen dat er geen euro voor eigen gewin is gebruikt..

Ex leden die ons verweten dat wij te eerlijk zouden zijn omdat wij onze donateurs niet willen voorliegen.

Mensen die je het kwalijk nemen dat je geen ANBI status hebt….geen keurmerk van goed besteed hebt..

En waarvoor ?

Zegt die ANBI status nu echt zoveel ?….en dat keurmerk goed besteed…is het dan zo goed besteed ?

Ik zie stichtingen rondom…met ANBI….keurmerk goed besteed waar directeuren letterlijk tonnen verdienen..

Waar een collectant door de regen van deur tot deur loopt voor 1 euro….en de directeur thuis op de bank zit met ruim een ton per jaar..om dan nog maar te zwijgen over de tonnen die deze stichtingen op hun rekening hebben staan.

En weet je….mijn vrouw zegt het al…hoe meer jij ons tegenwerkt, des te harder gaan wij door…hoe harder jij schreeuwt dat wij het niet kunnen…des te vaker bewijzen wij het tegendeel…

Rene en Yvonne merken het nu ook…het negeren…neerkijken op ons…het weigeren om samen iets te ondernemen..

Laat ik vertellen dat wij wijze lessen hebben geleerd in het verleden….en wij zijn dan ook verschrikkelijk selectief wie wij tot onze stichting toelaten…

Maar wij zijn nog steeds blij dat wij Rene en Yvonne een afdeling in Borgsweer hebben laten opstarten…dagelijks bewijzen zij steeds weet dat zij het waard zijn…

Met het starten van de aktie voor de Oekraïne wist ik al wat ze gingen krijgen…als een waterval komt het over je heen, en dan moet je sterk in je schoenen staan als je dat in goede banen wil leiden..

En dat hebben ze gedaan…echt top werk van deze 2 bikers for animals..

En zoals er al word gezegt op Facebook…een geminste kans…niet voor ons, maar voor de stichtingen die weigeren samen te werken..

Want vergis je niet…wij komen er wel, wij maken waar wat wij beloven…wij hebben geen strijkstokken…wij lullen niet,..wij doen !