Bodhie

Wij als gezin mijn partner, ik en onze twee dochters waren al een tijdje op zoek naar puppy.
Ikzelf en mijn partner zijn ook met dieren opgegroeid vroeger.
Ik zie ons leven dan ook niet zonder dieren.
Zelf wonen wij op dit moment in een appartement vlakbij strand, duin en bos.
Ons uitzicht van het appartement is dan ook deels naar de duinen toe.
Dat is misschien ook de reden dat we hier al 19 jaar wonen.
Onze kinderen zijn hier thuis met katten en hamsters opgegroeid.
En nu dus een Pup genaamd Bodhie.
Hoe kwamen we dan bij Bikers for Animals terecht?
Mijn ouders kennen BFA al best lang. Mijn zus heeft ongeveer daar 10 jaar geleden haar hond geadopteerd, een pup van een broodfokhond gered door BFA.
Dus van het bestaan van BFA wisten wel. Heel veel op hun website site gekeken.
En ook gezegd tegen de meiden al duurt het nog een jaar er komt vast wel een hondje op ons pad die bij ons past.
En toen was daar Pink ook van de broodfok gered door BFA. En Pink bleek zwanger te zijn.
Heel veel thuis over gesproken kunnen we dit als gezin, gaan we ervoor?
Dat werd snel een volmondige ja.  Tja en dan breekt een spannende tijd aan.  Pups worden geboren en wij hier thuis zijn opslag verliefd op Bodhie.
Na mailcontact met BFA  mochten we op afspraak komen. En Bodhie op reservering voor ons.
Toen was daar het moment om te komen kijken en te praten over Bodhie.
Gastvrij werden we ontvangen.  Veel gevraagd en veel verteld van beide kanten.
Wat erg prettig is. En natuurlijk ook met Bodhie geknuffeld.
Ook de andere honden kwamen af en toe om een hoekje kijken. En ook Pink nog even gezien.
Deze mensen hebben zo’n groot hart voor dieren.  Echt respect daarvoor. Veel mensen vragen ook altijd waar we Bodhie vandaan hebben.  Dan vertel ik over BFA en wat ze doen als stichting.
Op 3 januari is het zover Bodhie komt met Doggy naar Katwijk.
We maakten alles gereed. We kregen ook een informatie brief waarin hele goede tips en adviezen stonden. Ook het dierenpasport boekje is prima in orde. Ook kregen we puppy voer voor een week.
Na een tijdje is het tijd Doggy vertrekt en Bodhie blijft.
Eerst nog wat onwennig hier in huis de poes snapt er niets van. Maar tot onze verbazing blijft ze redelijk kalm.
Hoe is het om voor Bodhie te mogen zorgen?
Nou heel eerlijk in het begin best zwaar. De eerste avond/ nacht heeft hij geen piep gegeven naast ons bed in de bench.  Maar overdag was het een ander verhaal. Hoewel ik zeker wist dat we alle snoertjes draadjes hadden weggewerkt. Wist Bodhie wel een manier om bv onder de bank bij de weggewerkte snoeren te komen.  We kwamen er ook heel snel achter dat als de poes wat of de bak deed dat Bodhie er al snel met de buit vandoor ging.  En slapen overdag, ik als pup hoef toch niet te slapen?
Puppy training stond zoieso op het lijstje.  Maar vanwege corona is veel afgelast of uitgesteld. Toch een vrouw gevonden die zowel privé kan huren of met een klein groepje traint. We merken hier thuis al snel dat Bodhie leergierig is.
Na een paar dagen gaan de meiden naar school en merk ik dat Bodhie een ritme begint te krijgen. Nu is hij bijna 5 maanden wat een verschil met toen we hem kregen.  Hij kan al veel commando’s. En heeft zelfs al los gelopen met puppy cursus in duin. Nou geloof me mijn hart zat in mijn keel. Hij is z’n tandjes aan het wisselen. Op dit moment hebben we twee kiesjes gevonden. Ook is hij z’n puppy vacht aan het veruilen voor de normale vacht.
Hij hoort ook echt bij ons gezin.  Het is een prachtig hondje.  Als we buiten zijn iedereen kijkt of spreekt ons aan.  Iedereen vind hem mooi.
Wat we ook fantastisch vinden is dat mijn broer en zijn gezin het zusje van Bodhie geadopteerd hebben. En zo komt dus het dat we 3 BFA hondjes in de familie hebben.
Het was een goede keuze om bij BFA een hondje te adopteren.  Zoals we het hier thuis zien, hebben de mensen van BFA een hart van goud voor dieren.  We mogen altijd bellen of appen voor advies als dat nodig zou zijn. Ook weet ik zeker als er iets erg zou zijn, ze springen in de auto en ze komen naar je toe al moeten ze honderden kilometers rijden.  Wij zijn tevreden over hoe de adoptie is verlopen.
Groetjes van ons 4tjes en een poot van Bodhie.