Suus

Al enige tijd volgde ik BFA en als Teckelfan kijk je dan ook met regelmaat welke dieren er ter adoptie staan. Eerlijk gezegd hadden we twijfel omdat onze laatste herplaatser ruim een jaar nodig heeft gehad om hier te aarden en zich te kunnen ontspannen en net een beetje stabiel is.
Hoe zou het van invloed zijn als we er nu een 3de bij zouden nemen?
Dan lees je dat BFA toch echt uit de voegen knapt en met spoed warme mandjes zoekt, met een gouden randje, dat wel.
Dat maakte dat we hebben afgesproken om kennis te gaan maken met Suus en Teun om te zien of 1 of beide bij ons zou kunnen komen wonen.
Onze eigen 2 teckels zijn mee gegaan en werden ‘overdonderd’ door de Teckelbende die bij BFA in de tuin aan kwam zetten.
Alle honden gingen zo’n beetje hun eigen gang, kwamen even snuffelen en Teun ging in het zonnetje liggen met z’n ogen dicht, wat volgens Amber toch wel bijzonder was omdat Teun altijd alert is en blijft bij onbekenden.
Suus lag wat dichter bij en ging in op het aangeboden contact.
Na 3 uur (!!), de langste intake ooit volgens Amber, maar we hadden elkaar dan ook genoeg te vertellen (nog sorry daarvoor 😇 ),  zijn we huiswaarts gegaan om na te denken en een besluit te nemen.
Onderweg waren we er eigenlijk al uit en de volgende dag kenbaar gemaakt dat we het met Suus wel zagen zitten.
Die had Amber al wel aan zien komen en op 30 juni heeft Doggy Suus bij ons gebracht en bekeken of de tuin wel groot genoeg was hahaha want Suus houdt van het buitenleven.
We weten amper iets over haar verleden. Ze is nu 10 jaar en uit de broodfok gehaald, was veel te dik en heeft ruim 1,5 jaar in de roedel van BFA gewoond.
En dat heeft haar goed gedaan. Ze is heel relaxed, maakt zich niet snel druk en vindt het heerlijk om geknuffeld te worden.
Binnen 2 dagen lag ze tussen de andere 2 teckels met haar kop op de één en haar kont tegen de ander.

Ze laat zich niet intimideren. Banjert door de tuin en ploft neer in het gras als de zon schijnt. Neemt met regelmaat een spurt als een blij huppelend ei.
Ook zien we dat ze steeds vaker speeltjes pakt om te knagen. Ze stoeit graag met Rowan, die vindt haar woest aantrekkelijk.
Rowan heeft haar ook geleerd hoe ze de voorwas van de vaatwasser kan uitvoeren als de klep open staat.

Eten is haar favoriete bezigheid. Volgens ons droomt ze in botjes en snoepjes. Al heel snel had ze de dagelijkse routine hier door en wanneer er een snackje tevoorschijn komt. Zodra er ook maar één van ons in de keuken staat, hebben we alle aandacht en kan ze heel mooi zitten.
Ze lijkt nog niet de volledige rust te hebben, want zodra we opstaan, volgt ze ons als een schaduw door het huis of de tuin, alsof ze ons in het zicht wil houden.
En bij thuiskomst krijgen we een luid welkom in de vorm van allerlei geluidjes die ze maakt (geen geblaf, maar eerder een soort gehuil). Ze heeft een uitgebreid vocabulaire hahaha maar dat maakt haar zo ontzettend lief.
Nu we Doggy en Amber zo uitgebreid hebben gesproken hebben we ook besloten maandelijks een bedrag te storten wat ze hard kunnen gebruiken.
De staatsloten hebben nog niet dat bedrag opgeleverd wat wenselijk is voor een nieuwe huisvesting , want dat is ze van harte gegund.
Kortom, wij zijn heel blij dat we Suus mochten ontvangen en haar nog mooie jaren kunnen bieden. Een buur wees ons op het verdriet bij een toekomstig afscheid omdat ze al op leeftijd is. Daar leven we niet mee. We hebben in 2019 een 6-jarige moeten laten inslapen, die we ook niet hadden zien aankomen. Dus de leeftijd van een hond zegt niets als je hem of haar nog een mooie tijd kan bieden en gewoon lekker hond kan laten zijn.
Wij zijn dol op Suus en willen haar voor geen goud kwijt.