Wimpie

Onze adoptie van teckel Wimpie

 

Via facebook kwam ik op de site van Bikers for Animals, ik volgde hen al een tijdje.

Soms komt er dan een foto van een hondje voorbij die meteen in je hart gaat zitten, zo ging dat met Wimpie, ik zag hem al bij onze andere twee teckeltjes in de mand liggen.

Een uitgebreide mail gestuurd met informatie over ons, onze woonsituatie en onze hondjes, zodat de Bikers weten waar hun hondjes terecht komen.

Toch altijd weer even spannend of wij dan ook het meest geschikte huisje zouden zijn. prettig mailcontact gehad, er volgend nog wat extra vragen en we waren welkom om kennis te komen maken in Lelystad.

In de auto vanuit Friesland naar ze toe, onze hondjes natuurlijk ook mee want de onderlinge klik is volgens mij wel het allerbelangrijkst.

We werden gastvrij ontvangen en het was mij heel snel duidelijk dat dit twee zeer ervaren hondenmensen zijn, ze wisten precies hoe ze dit aan moesten pakken.

Rustig met z’n allen in de tuin, wij aan de koffie en de hondjes rustig snuffelen aan elkaar.

Wat ik heel prettig vond is dat we niet gelijk hoefden te beslissen, sterker nog, we mochten Wimpie nog niet eens mee.

We moesten er eerst maar even rustig over nadenken, Wimpie z’n oormijt moest eerst helemaal over zijn en de inentingen moesten ook nog gedaan.

Naar hun idee zou het met de drie hondjes prima samengaan, zij verwachtten daar geen problemen mee.

Wij hebben een weekendje nagedacht en waren er toen helemaal uit, Wimpie is welkom in ons huis!

Nadat hij bij de dierenarts was geweest, oormijt helemaal weg en alle prikken gehad en paspoort compleet werd hij gebracht.

Ook heel fijn is dat, ze komen hem brengen, zien gelijk waar hij terecht komt en geven je ook een hele documentatie over je net geadopteerde hondje.

Hij had zelfs wat eigen brokken mee om rustig te kunnen wennen aan het voer wat wij geven. De adoptie is ook niet gratis, dat vind ik altijd heel positief om impulsaankopen te voorkomen, ook werken ze met adoptieformulieren.

Aan alles is te merken dat ze hier heel veel ervaring mee hebben en hun hart bij de dieren ligt. Heb je achteraf vragen is dat helemaal geen probleem, je kunt altijd bellen, mailen of appen en ze reageren direct, heel tof.

Hoe is het Wimpie hier vergaan? Helemaal goed. Wimpie voelt zicht hier prima thuis, hobbelt mee met de rest en is heel lief en aanhankelijk.

Onze rode gladhaar dame heeft hem gelijk geaccepteerd, die was meteen ook verliefd.

Het ruwharig mannetje moest even wennen maar nu liggen ze samen in een mand, heel fijn, een echt klein roedeltje is het.

Wij. Ella en Stef uit Friesland, kunnen Bikers for Animals van harte aanbevelen.