Meissie

Wij kregen het bericht dat er een broodfok teefje was gered maar haar gezondheid was zo slecht

dat wij het verzoek kregen om haar op te nemen en dat wij haar er weer bovenop zouden helpen zodat zij klaar was voor herplaatsing.
Wat wij echter in onze handen gedrukt kregen was echt heel erg,

het kippenvel stond op onze rug bij het zien en voelen van dit uitgemergelde hondje.

meissie1
Het maltezer teefje nu meissie genoemd woog nog geen 2 kilo terwijl zij in redelijke gezondheid toch gauw 5 tot 6 kilo hoort te wegen
Maar uiteraard weerhoud ons dat niet om de uitdaging aan te nemen en wij namen haar natuurlijk mee.
Ze heeft de hele terugreis in de auto op schoot gelegen en ik heb eigenlijk niet eens gemerkt dat ze daar lag zo licht is ze.
meissie3
Eenmaal thuis aangekomen heeft een vrijwilligster van ons zich ontfermt over haar

en krijgt zij met regelmaat kleine hoeveelheden voedsel zodat zij langzaam kan aansterken,

en natuurlijk krijgt zij alle liefde die zij verdient.
Echter toen sloeg onze goede hoop om in wanhoop,

om ongeveer half 4 vannacht werden wij gebeld dat zij was gestopt met ademen.
Na een verwoede poging tot mond op mond beademing kwam de ademhaling langzaam weer op gang,

en namen wij gelijk contact op met onze DA die ons bij alle actie’s bijstaat.
Wij konden ook meteen langskomen en wij kwamen om ongeveer 4 uur vannacht bij de DA.
De conclusie van het onderzoek was echter schokkend,

haar luchtpijp was misvormt en zodra zij ook maar een beetje sneller adem haalde sloeg de luchtpijp dicht.
Dit is te vergelijken met een stofzuigerslang zonder de verstevingings ringen erom heen,

zodra je de stofzuiger aanzet zuigt de slang meteen vaciuum en is het einde verhaal.
Ik werd meteen zo kwaad, de stoppen gingen er helemaal uit….hoe kan iemand dit doen?…
dit is echt verschrikkelijk en zelfs de DA stond met de tranen in haar ogen en wist zich geen raad met dit kleine verdriet…
Het was in ieder geval weer een bevestiging dat wij door moeten gaan met ons gevecht tegen de broodfokkers!!
dit moet gewoon stoppen hoe dan ook!

Het is nu zaak om haar zo rustig mogelijk te houden zodat zij rustig blijft ademhalen

en indien de luchtpijp dicht slaat deze door mond op mond open te blazen..
Wij gaan er alles aan doen om haar de operatie te geven die zij nodig heeft en ook verdient zodra zij is aangesterkt.
Wij zijn dan ook een inzameling begonnen en de eerste donatie’s zijn al binnen waarvoor onze hartelijke dank.
We gaan om iedereen op de hoogte te houden en deze blog bijhouden.
meissie2
Meissie heeft een goede 24 uur gehad… Ze heeft redelijk doorgeslapen (YESYES) en geen aanval gehad voorzover ik weet…Ze eet wel wat slechter, maar dan nog krijgt ze het dubbelen over de dag wat ze normaal behoord te krijgen, dus maak ik me nog geen zorgen.. Heb haar geprobeerd te wegen, maar op mijn schaal is het niet te exact te zien, dus van de week even een DA opzoeken waar ze op de schaal kan, ben toch wel benieuwd als ze aankomt.. al is het maar een paar gram dan ben ik al te vrede…ze woog zaterdagnacht bij de DA 2.8 kg..

Eerst had ze de “gekke 5” in de tuin en sjeesde heen en weer, erg leuk om te zien..

Daarna lekker gekluifd.. (ps, als je de foto’s aanklikt worden ze groter endus beter te zien)
meissie4
Toen heerlijk met haar “broers” uitgebuikt op de bank.. begin me toch echt af te vragen waar ik mag gaan zitten
meissie5
Ze heeft ook nog even geposeerd om te laten zien dat ze best een lekker centenbakkie heeft en ook een beetje lacht voor de foto
meissie6
Toen werd het toch echt tijd om eens in bad te gaan. Ze stonk een uur in de wind naar urine en andere ranzige geurtjes.. het viel me niet tegen ze vond het geloof ik stiekem wel lekker dat warme water…
meissie7meissie8meissie9
Kleine meissies zijn snel moe en dus lekker ingestopt om warm te blijven en uiteraard horen bij kleine meissies een roze dekentje
meissie10
Ik was haar toestraks kwijt Toch maar eens boven kijken en ja hoor.. Mevr. stond zich te verlekkeren aan de kattenbak Ze loopt dus ook al trappen….
meissie11
Wij zijn net met meissie nog even naar de DA hier geweest… ze is vanaf vorige week zaterdag een ons aangekomen, dus goed nieuws!!!! Voor de rest is alles buiten haar keel en gewicht alles in orde met haar.. haar hart en longen klinken goed Ze heeft wat vieze oren, dus daar even een zalfje voor en moet doorgaan met de pilletjes voor haar keel.. verder krijgt ze een Bach remedie en ook dat vond de DA goed dat ik dat gaf, dus ook daar mee doorgaan…. Ze had alleen veel te veel ontlasting in haar darmen zitten dus dat even in de gaten houden, snap dat niet zo, want ze ontlast goed op een dag… Ik heb haar wel van de penscompleet afgehaald en nou op de vleescompleet gezet zins vandaag, het ging er met zulke lange tanden in dat ik dus over ben gegaan op de vlees compleet.. en dat gaat er super in Dus op naar de volgende ons die ze gaat aankomen….

Ze mag zeer zeker niet geopeerd worden ze moet eerst een kilo tot 2 kilo aankomen wil ze haar opereren, dus nog een lange weg te gaan voor haar… maar we blijven hoop houden.

Laatste tussenstand is dat meissie weer 140 gram is aangekomen

Omdat Meissie wel erg vaak plaste weer een afspraak gemaakt bij de DA.

Deze concludeerde dat zij toch wel erg last had van de blaassteen en omdat zij voldoende was aangesterkt kon zij de operatie wel aan.

Meissie is 18 januari geopereerd geworden aan haar blaassteen.

Erg spannend allemaal zeker omdat ze een nacht moest blijven….met spanning op het verlossende telefoontje gewacht en ja hoor alles was goed gegaan. Gisterenmiddag heb ik haar weer mogen halen…jee wat was ze blij hihi…

We zijn nou weer een dag verder en ik merk al goed verschil met haar plas gedrag…gewoon 1 x plassen zonder verbeten kopje erbij…heerlijk om te zien gewoon. Ze heeft vandaag al minder pijn als gisteren en is een stuk vrolijker….

Ze hebben een grote steen verwijdered en die wordt opgestuurd naar Duitsland om te zien wat voor steen het is en als die aanlegt heeft om wederom een nieuwe te groeien, dus nog even spannend als ze op dieetvoer moet of gewoon vers mag blijven eten…maar dat hoor ik nog….
Ik wil bij deze namens meissie de donateurs die meeleven en gedoneerd hebben heel hartelijk danken, het scheelt toch een stukje in de onkosten en zij kon eerder geholpen worden. Ze is nou weer lekker aan het slapen en ik hoop dat ze stilletje aan eindelijk haar zelf gaat worden zonder pijn.
meissie12
08-03-2011 Vandaag voor het eerst naar de trimsalon geweest..
meissie13

Uiteindelijk heeft Meissie het niet mogen halen, hoe triest het ook was na al onze inspanningen en het gevecht wat het kleine meisje heeft gestreden.
Ze werd op een gegeven moment ineens heel slecht en zijn wij met spoed naar onze DA gereden, de enigste optie die er na al onze inspanningen overbleef was het uit haar lijden helpen.
meissie15

Rust zacht Meissie….