Kansloos

Onlangs kwam deze video online, over de inbeslagname van honderd honden bij een fokker in Deventer.

( Deze video bevat schokkende beelden )

De dierenbescherming liet weten dit in jaren nog nooit gezien te hebben, de angst en paniek van de honden was zo heftig dat was nog niet eerder meegemaakt.

Het verbaast ons dat een vooraanstaande instelling als de Dierenbescherming dit nog nooit eerder heeft meegemaakt, en dan ook bepaalde ervaring mist.

En dan komen wij bij ons grootste zorg, de honden.

Bijna altijd worden dit soort honden ingeslapen omdat de gerenommeerde gedragsdeskundigen vertellen dat er met deze honden niets meer te beginnen is.

Helaas zijn deze beelden niet nieuw voor ons en hebben wij diverse malen dit soort gevallen meegemaakt, en bewezen dat er wel degelijk iets te beginnen is met deze honden.

Wij hebben aangeboden om deze 3 honden in onze opvang te nemen wanneer de honden worden vrijgegeven.

De Dierenbescherming heeft aangegeven hier positief tegenover te staan.

Bedoeling is om deze honden de medische zorg te verlenen die zij nodig hebben en hun vorderingen op video vast te leggen om te laten zien dat er wel degelijk iets mogelijk is met deze honden.

Wij hopen de gedragsdeskundigen die uiteindelijk bepalen of honden ingeslapen worden op andere gedachten te brengen en zo hun leven te kunnen sparen….zodat ook deze honden een tweede kans krijgen in de toekomst