Al is de leugen nog zo snel…

Het zal eind Oktober zijn geweest dat onze afdeling in Groningen de oproep zag van Dierenvoedselbank dal, deze voedselbank was net begonnen en kwam nu in nood door voedsel tekort.

Uiteraard zoals wij gewend zijn van onze vrijwilligers van BFA Groningen kwamen zij snel in aktie en brachten binnen no time tot twee keer aan toe een flinke lading voer naar deze voedselbank.

Toen kwam er een oproep over een hond Kismo die medische hulp nodig had, deze mensen zaten bij de Dierenvoedselbank en konden dan ook de medische kosten voor de hond niet betalen.

De dierenvoedselbank deed een oproep maar er kwam ongeveer 60 euro binnen, wat natuurlijk niet voldoende was.

BFA Nederland besloot de kosten voor deze hond op zich te nemen.

Helaas was het nieuws erg slecht en moest de hond worden ingeslapen, BFA Nederland besloot ook de kosten voor de crematie voor zich te nemen.

Vervolgens kwam er weer een hond die medische hulp nodig had, de dierenvoedselbank wist zelf het geld hiervoor op te halen, trots werd ons dat medegedeeld..

Vervolgens was er een kitten die medische hulp nodig had en wederom lukte het om het geld bij elkaar te krijgen.

De kosten, ruim 800 euro waren erg hoog maar de eigenaar van de kitten zou 250 euro zelf te betalen.

Alsof de duvel ermee speelde, kwam er een slachtoffer van vuurwerk binnen.

Er was bij een kat vuurwerk in zijn achterste gestopt en de kat was letterlijk aan de achterzijde ontploft.

De dierenvoedselbank deed een oproep voor de kosten.

Onze vrijwilligers van BFA Groningen zijn echte dierenliefhebbers en konden hun woede niet verbergen en plaatste daarom een oproep op Facebook voor getuigen.

Hiskea, de beheerder….om haar zo maar te noemen want het lijkt erop dat ze de hele voedselbank runt vertelde dat ze dit liever niet had en dat de Politie dit ook niet wilde.

Toen begon de argwaan al een beetje, wanneer er zo iets gruwelijks gebeurt, dan wil je de daders toch pakken ? 🤔

Maar goed….

Omdat er nog steeds een tekort was aan voer besloten wij van BFA Nederland daar ook voer heen te brengen.

Ons doel was om de Dierenvoedselbank op gang te helpen, wanneer alles eenmaal liep dan moesten ze het verder zelf doen.

 

Toen kwam er een oproep over een Border Collie pup die was aangereden, de dierenartskosten liepen zo hoog op dat de eigenaar afstand deed van de pup.

Met de kat van het vuurwerk in ons achterhoofd vonden wij het verhaal niet helemaal geloofwaardig.

Toen kregen de vrijwilligers van BFA Groningen een anonieme tip.

Een link naar berichten uit 2012, waar duidelijk Hiskea werd genoemd als oplichter….echter heet ze daar Rachel5000…of word ze Hissie genoemd, maar het gaat duidelijk over hetzelfde persoon.

Onze vrijwilligers van BFA Groningen gaan eens rondbellen naar alle dierenartsen en er is duidelijk nergens een kat bekend die slachtoffer is van vuurwerk…

Dan gaan ze verder op onderzoek uit…..en ik mag wel zeggen dat wij een paar fijne vrijwilligers hebben, die niet alleen een groot hart voor dieren hebben…maar ook alles tot in de kleine puntjes weten uit te zoeken en als zij hun tanden ergens inzetten…😉

Na wat onderzoek werd duidelijk dat ze foto’s gebruikte van haar eigen hond voor de oproep van de Border Collie die op haar oude Facebook pagina te zien was, deze hond was echter al uit 2012…dus zou nu al 8 jaar oud zijn.

Toen Hiskea door de mand viel vertelde ze dat ze deze foto gebruikte omdat ze geen foto van een gewonde hond op internet kon plaatsen, ze had dan ook snel het bericht aangepast en er stond nu dat er een foto werd gebruikt van een gelijk uitziende hond.

Het ene na het andere kwam naar boven, de tikkie’s die gebruikt werden voor de donatie’s waren van een prive rekening…en niet een, maar wel 4 verschillende rekeningen.

Rekeningen die allemaal van Hiskea waren of waar zij toegang tot had.

Ik denk dat Hiskea rottigheid begon te voelen, ik hield mij van de domme en wist haar vertrouwen te houden…teminste ik wist haar dat idee te geven.

Ze vertelde mij over de beschuldigingen en dat ze daar zo verdrietig van werd.

Ik wist haar over te halen om duidelijkheid te geven…de rekeningen openbaar op internet te plaatsen zodat iedereen kon zien dat deze kosten echt waren.

Zodra ze het geplaatst had maakte ik meteen screenshots en ging eens op mijn gemak de rekeningen bekijken.

Ik moet zeggen dat mijn mond open viel van verbazing, niet alleen Hiskea besodemieterde de boel maar Voorzitter Ellen S en Bestuurslid Maureen de B deden net zo hard mee.

De hond Kismo waar wij de dierenarts en crematie voor betaald hadden, was de hond van Ellen en helemaal niet van een cliënt van de voedselbank.

Deze dame nam na het overlijden van Kismo een andere hond met een verleden, waar ook meteen flinke dierenartskosten aan verbonden waren….en je raad het al, ook daar draaide de Dierenvoedselbank voor op.

Normaal gesproken zou je na overlijden van je hond, wanneer je dan gebruik maakt van de voedselbank ….geen andere hond mogen nemen..

Blijkbaar gelden er voor deze voorzitter andere regels.

Dan krijgen we de volgende hond, deze blijkt van Maureen te zijn…ook zij declareerd de dierenartskosten zonder schaamte bij de Dierenvoedselbank.

Een kitten die medische hulp nodig heeft, dat blijkt dus een bekende te zijn van Maureen en word dan ook goedgekeurd als aktie bij de Dierenvoedselbank voor de kosten.

Wanneer zij als eigenaresse van de kitten zelf 250 euro moet betalen van de ruim 575 euro is zij en Maureen nog zwaar beledigd.

De 250 euro word met tegenzin betaald…en verdwijnt in de zakken van Hiskea.

Het word langzaam duidelijk dat wij niet met de slimste mensen te maken hebben als onze vrijwilligers van BFA Groningen screenshots in handen krijgen van Whatsapp berichtjes tussen de dames.

Daaruit blijkt dat ze allemaal vrolijk zaken aankochten op rekening van de Dierenvoedselbank, deze dames waren helemaal niet bezig met het helpen van dieren maar bezig met hun eigen gewin.

Toen eenmaal die beerput open ging, bleef er steeds meer rottigheid naar boven komen.

Natuurlijk duurde het niet lang of de dames kregen onderling ruzie.

Ellen en Maureen beheerde de Facebook pagina en Hiskea de website.

Op de Facebook pagina werd er flink met modder gegooit naar Hiskea terwijl deze dames net zo schuldig waren.

Hiskea vertelde daartegen op de website haar verhaal en probeerde de schuld op Ellen en Maureen af te schuiven.

De dieren werden uiteraard de dupe van deze ruzie.

Gelukkig zorgde onze vrijwilligers uit Groningen samen met de Gouden poot ervoor dat de voorraad voer en materiaal van de Dierenvoedselbank werd overgebracht naar een loods waaruit de Gouden poot zal zorgen dat de cliënten van de Dierenvoedselbank hun voer geleverd kregen.

Terwijl door diverse personen aangifte werd gedaan van oplichting en het verzamelde bewijs werd ingeleverd bij de Politie, had ik nog steeds het vertrouwen van Hiskea.

Deze was er nog steeds van overtuigd dat ik werkelijk geloofde dat Finn ( de Border Collie pup ) echt bij een dierenarts was en dat BFA Nederland hem zou overnemen.

Eerst mocht ik hem Woensdag bij haar ophalen….toen werd het Woensdag bij de dierenarts.

Wanneer ik vroeg welke dierenarts kreeg ik natuurlijk geen antwoord.

Later werd het ineens dat ik Maandag gebeld zou worden door de dierenarts, iets wat natuurlijk niet gebeurde.

Eind van de dag kreeg ik wel een Whatsapp berichtje van Hiskea dat ik Finn Woensdag om 16:00 bij haar kon ophalen.

Ik vroeg haar of ik Finn niet eerder bij de dierenarts kon ophalen omdat ik vanaf 16:00 van de ene file in de andere file duik en Finn zo wel heel lang in de auto moest zitten.

Toen wist ze mij te vertellen dat iemand hem via haar vandaag bij de dierenarts had opgehaald en dat dit persoon mij morgen wel zou bellen.

Oke dus Finn was niet meer bij de dierenarts maar was nu bij iemand thuis, dan kon ik hem dus ook morgen daar al ophalen….mooier nog, ik zou in principe hem zelfs vanavond nog kunnen ophalen….euh, nee…Hiskea verdraaide haar verhaal…het persoon had Finn nu ineens niet opgehaald…maar had dit geprobeerd buiten haar om..

Dus Finn was nog steeds bij de dierenarts.

Maar….zij ging hem Woensdag ophalen want ze wilde de dierenarts ook nog even spreken…ik kon hem dan later bij haar ophalen.

Ik stelde voor om bij de dierenarts af te spreken…dan kon Finn gelijk met mij mee en hoefde Hiskea hem niet eerst mee naar huis te nemen..

Ze stemde in….maar op de vraag welke dierenarts het was kreeg ik natuurlijk nog steeds geen antwoord.

Wanneer ik vraag waarom ze er steeds omheen draait, zegt ze dit te doen omdat ze geen verrassings aktie wil van Rene onze vrijwilliger die duidelijk indruk heeft gemaak…😂

Ze beloofde op haar woord dat de dierenarts mij Dinsdag gaat bellen en dan meer info heeft over Finn.

Natuurlijk word er niet gebeld en krijg ik te horen dat de afspraak ivm de Corona verschoven is naar 19:45 die avond.

Jullie begrijpen natuurlijk dat er nooit gebeld werd en er ook nooit een Border Collie is geweest.

Wij hebben nog een berichtje gestuurd dat de dierenarts gebeld heeft, maar ze heeft wel door dat ze nu door de mand gevallen is 😉

Het meest erge van deze hele oplichting is nog dat onze donateurs er vertrouwen in hadden omdat wij daar ook hulp boden, en er nu dus een aanzienlijk bedrag aan donatie’s is verdwenen in de zakken van deze dames.

Wij willen dan ook de donateurs adviseren :

ANBI status of CBF zegt nog niet veel maar kijk of het goede doel een inschrijving heeft bij de Kamer van koophandel en let op dat uw donatie op een zakelijke rekening terecht komt en niet op een prive rekening.

Wanneer u voor bijvoorbeeld een hond doneert, kijk dan vooral naar vorige oproepen van het goede doel of ze na afloop ook beeldmateriaal laten zien van de hond, of hoe ze vorige oproepen hebben afgehandeld.