Eens komt er een keer…..

Een hond mishandelen is iets verschrikkelijks, de meeste honden worden ook gewoon echt kapot gemaakt.

Maar eens in de zoveel tijd is er een hond die van zich afbijt, zo ook in Rotterdam.

Baco werd al geruime tijd mishandeld, mensen in de omgeving hebben met regelmaat melding gedaan bij de Dierenbescherming en Politie…..en steeds weer werd er niets gedaan.

Een gebrek aan bewijs…of gebrek aan motivatie?

Wat het ook is geweest, er werd niets gedaan….tot het moment dat Baco zijn baasje te grazen nam….binnen no time was er ambulancepersoneel en politie aanwezig.

En dan moet de hond gevangen worden en blijkt maar weer hoe onkundig de politie is en er diverse fouten worden gemaakt, die niet alleen nadelig voor de hond zijn maar ook nog de omgeving in gevaar brengt.

Met man en macht word de hond in een hoek gedreven en worden er pogingen gedaan om de hond te vangen met een vangstok….de onkunde bij de agenten is te merken door het in paniek gebruik maken van elektrostokken waar de hond schokken mee word toegediend, iets wat een hond in het nauw alleen maar doller maakt.

En dan in alle drukte valt de hond van het balkon…

waarna hij meteen het op een rennen zet, iets….wanneer het echt om een levensgevaarlijke hond zou gaan….andere mensen in gevaar zou brengen, wandelaars of kinderen die buiten spelen.

Ik vind persoonlijk ook dat de politie niet met deze taak moet worden belast maar dat daar een hondenkenner voor aangewezen moet worden.

In onze gemeente heb ik de politie ook diverse maken betrapt op onkundig optreden met honden, wanneer er de ruimte en mogelijkheid is willen wij voor gemeente Lelystad graag deze taak op ons nemen.

In bijna alle gevallen is er totaal geen vangstok of groot materiaal nodig om een hond te vangen en kan er voor de hond heel veel leed bespaard worden en word het ook veiliger voor de omgeving.

Wat betreft Baco, er is op het moment een petitie gestart om Baco een eerlijk proces te geven.

https://www.petitie24.nl/petitie/1901/wij-eisen-een-eerlijk-proces-voor-baco

Iets wat in ons land met vooroordelen er vaak voor deze honden niet is.

Eenzaam opgesloten moeten zij wachten op testen die er gaan komen, testen waar wij ons al helemaal niet in kunnen vinden.

Je haalt een hond weg uit zijn omgeving en sluit hem eenzaam op, iets waardoor elke hond onzeker van word en heel ander gedrag zal vertonen dan hij voorheen zou doen.

En bijna alle honden worden aan het eind dan ook ingeslapen.

Dit is iets wat Baco al helemaal niet verdiend, Baco is lange tijd mishandeld en uiteindelijk wist zijn baas hem zover te krijgen dat hij van zich af heeft gebeten.

Wij vinden dan ook dat Baco een tweede kans verdient, iets wat wij hem graag zouden willen geven als justitie dat toestaat.