Gebrek aan hondenkennis

Menig keer worden wij geconfronteerd met beelden van de zogenoemde deskundigen…teminste, wanneer er ergens een vastgebonden hond van redelijk formaat word gevonden….dan zou je toch verwachten dat er mensen bij komen met verstand van zaken.

Maar nee, er komen dan een paar beschikbare agenten bij die klaarblijkelijk geen lichaamstaal bij een hond kunnen lezen….en staat er ook meteen in de aanhef van het verhaal dat het om een agressieve hond gaat.

Natuurlijk werkt de media mee met deze bangmakerij en maken er een heel spannend verhaal van, waar uiteraard later de hond de prijs voor betaald.

Deze is al veroordeeld tot de spuit voordat hij ook nog maar gevangen is.

In dit filmpje is er niets meer te zien dan een bange onzekere hond…en dat is ook niet verwonderlijk wanneer je aan een paal word vastgebonden en achtergelaten.

De eigenaar is helaas niet bekend en zal zich ook waarschijnlijk niet melden, maar ik weet zeker dat deze kan beamen dat de hond niet agressief is.

Misschien voor de overheid een idee om in vervolg er mensen bij te halen met verstand van zaken en niet de toevallig beschikbare agenten die de lichaamstaal van een hond verkeerd interpreteren.