Het verhaal van Lambo en Ferra

Het zal je toch maar gebeuren, politie komt bij je aan de deur vanwege een melding en wanneer je honden naar buiten lopen worden deze afgeschoten.

Dit overkwam een bewoner in Almere, en denk nu niet dat het u niet kan overkomen want dan kunt u zich nog lelijk vergissen.
Ook bij ons is er in het verleden een valse melding gedaan waardoor er door Politie een huiszoeking werd gedaan, gelukkig waren deze agenten voor rede vatbaar en mochten wij de honden eerst even apart doen….en ondanks dat de agenten ook nog honden van ons lieten ontsnappen had dit bezoekje heel anders kunnen aflopen….en ja dit kan dus echt iedereen overkomen.
In Almere kostte dit het leven van 2 Amerikaanse Staffords die eigenlijk zinloos werden afgeschoten, diverse buurtbewoners konden het beamen… Lambo en Ferra deden geen vlieg kwaad.
Op het moment dat de agenten daar met een hoop bombarie aan de deur kwamen terwijl de bewoner een paar uur later al weer vrij werd gelaten lijkt het dan ook overdreven dat er zo werd gehandeld en er zelfs een politiehond aanwezig was.
Erger nog de politie was al eerder aan de deur geweest en was op de hoogte van de 2 Amerikaanse Staffords, dat beide honden niets deden was ook bekend.
Bij dit bezoek werden de honden door agenten zelfs even in een andere ruimte gezet.
Het roept dan ook de nodige vraagtekens op waarom er een Politiehond aanwezig was…wetende dat dit een reactie zou kunnen uitlokken bij de Staffords.
Als eerste kwam Ferra eigenlijk onschuldig naar buiten gelopen en werd deze volgens diverse verklaringen zonder pardon afgeschoten.
Toen Lambo door alle commotie naar buiten kwam en de Politiehond zag ging deze meteen op de hond af, nog voordat deze de Politiehond  bereikte werd hij meteen door de hondengeleider beschoten.
Je kan lang discussiëren over het feit of een eigenaar wel of niet een strafbaar feit heeft gepleegd, dit is nog geen excuus om honden zonder pardon af te schieten.
Politie was op de hoogte dat de honden daar aanwezig waren en had in onze ogen anders kunnen handelen.
Helaas konden wij voor deze honden niets meer betekenen, maar wel voor de eigenaren van de honden.
Deze hebben een behoorlijke klap te verwerken en hadden niet de middelen om de honden op een waardige wijze te begraven of te cremeren.
Omdat wij het belangrijk vinden dat je als eigenaar afscheid moet kunnen nemen van je hond en het uiteindelijk kunt verwerken, hebben wij de kosten van de crematie voor onze rekening genomen en is er in samenwerking met Majesta dierencrematorium Swifterbant er voor gezorgd dat er netjes afscheid genomen kon worden.
Door ons is enkele dagen later de as van beide honden aan de moeder van de eigenaresse overhandigd.
Wij hopen dat beide honden niet voor niets zijn gestorven en dat Politie hier in vervolg anders gaat handelen en in de toekomst zorgt dat er een partij aanwezig is die zich op een veilige manier zich kan ontfermen over de honden.
Als laatste wensen wij alle nabestaanden nogmaals heel veel sterkte toe.
.

Bedrag