Tammo

Tammo werd gevonden op straat in Overschild en is gehaald door de dierenambu van Ter Marse Stadskanaal. Bij een eerste check bleek zijn achterpoot verlamd te zijn. Reden onbekend.
Bfa groningen heeft Tammo overgenomen van Ter Marse en hem bij onze eigen dierenarts laten onderzoeken. De rontgenfoto’s lieten geen breuken zien.
Bij konijnen komt het vaker voor dat er verlammingsverschijnselen zijn en die worden veelal veroorzaakt door E. Cuniculi dus de meeste dierenartsen starten de behandeling tegen deze parasiet.
Tammo is ondanks zijn verlamde achterpoot een zeer levenslustig en leuk konijn. Uiteraard vergt het veel extra verzorging en moet zijn verblijf iedere dag schoon en moet hij zelf ook schoon gemaakt worden.
Afgelopen weekend zouden we hem even in bad doen en toen viel ons een plek op onder zijn vacht, nadere inspectie liet een grote ontstoken wond zien, vol met pus.
Via Ter Marse geregeld dat Tammo maandag direct door de dierenarts gezien kon worden.
De dierenarts heeft de wond verder schoongemaakt en hij heeft antibiotica gekregen.
De dierenarts heeft aangegeven dat het een ernstige wond is die heel erg veel verzorging nodig is om te kunnen herstellen Door zijn verlamming ligt Tammo veel op de wond met als gevolg dat er veel troep in kan komen.
Wij werden voor de keuze gezet om er vol voor te gaan of Tammo te laten inslapen. De keuze voor euthanasie is niet zo zeer gebaseerd op dat hij veel pijn heeft, maar meer over de lange weg die genezing zal gaan worden.
Tammo is nogmaals naar de dierenarts geweest om zijn wond goed schoon te maken.
Wij hebben besloten om ervoor te gaan, samen met onze buurvrouw gaan we proberen Tammo er door heen te slepen.
Wel met in ons achterhoofd, dat het geen strijd moet gaan worden en uiteraard alles in goed overleg met de dierenarts.
30 Oktober is Tammo zijn poot geamputeerd en is hij nu herstellende.

Met onze dank aan Maria Parasiri voor het uitvoeren van de operatie en Kattenopvang Bastet en kattenpension voor het beschikbaar stellen van de ruimte.