vast gesteld termijn

Iedereen heeft wel eens een schrijven ontvangen van een overheids instantie…gemeente…belasting, ach noem er maar een.

En dan staat er vaak een vast gesteld termijn in waarin u moet reageren, of het gestelde termijn dat u de mogelijkheid heeft om bezwaar te maken.

Bij de een 4 weken…soms 6 weken, en ja in sommige gevallen kun je uitstel vragen en dan kun je het nog wel eens oprekken naar 8 weken…

Maar dan is hun geduld meestal wel op..

Dan kijken wij nu eens naar Tommy……Tommy ? hoor ik u denken..

Ja Tommy….even een foto erbij…

Nog niet bekend ?….

ja…deze Tommy, de Tommy die nog steeds rechtvaardigheid zoekt..

en nee…dit duurt geen 6 weken…geen 8 weken, maar al bijna 24 maanden.

Na de laatste contacten met Justitie wachten de mensen van Tommy nu alweer 8 maanden op antwoorden op hun vragen.

Wanneer jij te hard hebt gereden dan moet je binnen een vast gesteld termijn betalen anders heb je een probleem, maar wanneer je bij justitie werkt en je slaat een hond halfdood dan werk je na 2 jaar nog steeds ongestraft bij justitie….

Hoe was dat ook alweer ?…

 

Het ministerie van Justitie en Veiligheid zorgt voor de rechtsstaat in Nederland, zodat mensen in vrijheid kunnen samenleven, ongeacht hun levensstijl of opvattingen. Justitie en Veiligheid werkt aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving door mensen rechtsbescherming te geven en waar nodig in te grijpen in hun leven. Soms is dat een ingrijpende maatregel, soms worden nieuwe perspectieven geopend. Altijd zijn het ingrepen die alleen Justitie en Veiligheid kan en mag doen. Recht raakt mensen. ( bron ministerie van justitie en veiligheid )