Een weekje België – deel 1

De opvang waar wij mee samen werken in Belgie heeft geruime tijd geleden brand gehad en op 1 augustus kregen zij de sleutel van hun nieuwe onderkomen. Alles was echter behoorlijk aan onderhoud toe en er moest nog heel wat gebeuren zodat de ruimte als opvang kon dienen. Wij hebben toen aangeboden om een week lang te blijven en te helpen met het opknappen en verbouwen van de opvang.

De eerste ochtend stond ik om 6 uur op en was alles nog erg vredig en rustig. Later die dag kwam Rat ook erbij en zette zijn tent op. De rust was echter van korte duur want de eerste hondjes werden al gebracht, uiteraard deden wij niet alleen de verbouwing maar wij helpen ook met het opvang werk.

Bij binnenkomst werden de honden geïnspecteerd, gebit, ogen en oren enz. Uiteraard moesten zij ook nog gechipt en geënt worden….en voor je het weet heb je al een aardige verzameling naalden liggen.

Nadat de honden allemaal gedaan waren werden zij in de kennels geplaatst. Helaas was er niet alleen goed nieuws. Er waren ook wat pups binnen gebracht waarvan er twee erg slecht er aan toe waren.

Helaas hebben de twee pups de ochtend niet gehaald en was de verslagenheid op onze gezichten te lezen…

Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen, koop niets op advertentie sites en laat u goed voorlichten over het adres waar u de pup gaat kopen.  want wees nou eerlijk:

week9

Zij heeft de morgen niet mogen halen en u zorgt alleen maar voor meer van dit soort trieste gevallen. Maar goed, de volgende ochtend werden wij gewekt door een wel heel edele dame.

Na ons snelle ontbijt zoals iedere ochtend de honden in de wei zetten en dan de kennels schoonmaken, eerst alle poep weg scheppen en dan alles schoon spuiten en natuurlijk alle honden zover het lukt even wat aandacht geven.

Hierna begonnen wij aan het repareren, verbouwen en het helpen met het verhuizen. Deuren werden geplaatst en ook aardig wat tegelwerk werd er op het laatst nog gedaan. En aan het eind van iedere dag was er natuurlijk een kampvuur….

En dan was er natuurlijk onze Bonneke…het meisje waar wij allemaal ons hart aan verloren. En zo heb ik denk ik nog wel een tigtal foto’s gemaakt van haar (zie gallery onderin deze blog ). Ze is gevonden in een doos met twee verbrijzelde voorpootjes, en dit was niet meer te opereren. Ondanks haar handicap weet Bonneke zich voort te bewegen en is zo een vrolijk hondje dat is gewoon onvoorstelbaar. Zij heeft dan ook echt onze harten gestolen.

Helaas wegens veiligheids overwegingen kunnen wij niet alle mensen op de foto’s tonen maar wij willen zeker M. bedanken voor zijn inzet en hij is wat dat betreft een voorbeeld voor de jeugd.

En uiteraard willen wij de mensen bedanken van de opvang voor hun gastvrije opvang en het heerlijke eten….en vooral voor al hun inzet voor de dieren.

Een groot respect van ons.

Doggy en Rat