Een weekje België – deel 2

Na een week België ben ik terug naar Nederland gegaan en zou Rat nog even blijven. Echter na een paar dagen werd het een gekkenhuis in België, omdat de eigenaresse een operatie moest ondergaan en ook haar echtgenoot kwam de drukte extra hard aan.

Wij kregen het bericht over een buldog die er binnen was gekomen. Deze hond was zo zwaar mishandeld dat inslapen de enige optie was.

Beiden voorpoten waren helemaal ontvelt en het vlees was zelfs al in staat van ontbinding, weer zo een praktisch voorbeeld van broodfok. Dus besloot ik weer terug te gaan naar de opvang.

Na een hartelijk ontvangst gingen wij gelijk aan de slag alsof wij nooit weg waren geweest en ging het dagelijkse werk weer van start. Kennels schoonmaken, bezoekers te woord staan, helpen bij adopties enz…

Maar er was gelukkig ook een beetje tijd voor ontspanning en besloten wij een avond de kermis te bezoeken. Uiteraard werden wij aan alle kanten vreemd aangekeken, blijkbaar waren bikers niet vaak te zien in dit stadje.

De volgende morgen was het weer hard werken en aan het eind van de dag was het zoals altijd weer tijd om de honden van de wei te halen en in de kennels te zetten. Dit moet helaas omdat er een buurvrouw ( lees een buurvrouw die bijna 2 kilometer verder woont ) last heeft van de blaffende honden en daar is al de nodige keer de politie bij geweest waardoor wij een boete kregen van 250 euro bij iedere overtreding.

Bij het uit de wei halen werd er een keeshondje gevonden in een hok…….met een rat?….of wat is het?

Een pup!!..

Snel werd de moeder met pup apart in de keuken gezet en voordat wij het wisten waren er 3 pups geboren, pups die blijkbaar door de fokker over het hoofd waren gezien. Gelukkig ook maar want anders was dit teefje nooit uit de fokkerij gegaan…

Deze mooie afsluiting van de dag werd uiteraard gevierd bij het kampvuur..

Ondertussen probeerden wij ook de leden op onze facebook pagina op de hoogte te houden van onze bevindingen en zo kwamen wij in contact met twee Belgische dames die vlak in de buurt woonden en ons wel konden helpen met diverse spullen.

De hulp was echter boven onze verwachtingen. Hokken, voer, manden er kwam geen eind aan…wij willen daarom de dames nog hartelijk danken voor hun hulp. Op mijn laatste dag werd onze hulp nog ingeroepen door het FOD om te helpen bij een zware inbeslagname.

Wij waren vroeg op weg en hadden geen idee wat ons te wachten stond. Eenmaal aangekomen bleek het te gaan om een particulier die zijn honden verwaarloosde, de man zelf was echter al op aardige leeftijd en was ook behoorlijk in de war. De man besefte ook niet dat hij zijn honden verwaarloosde en zei diverse malen dat hij van zijn honden hield.

Uiteraard behandelden wij zowel de honden als de eigenaar met alle respect, de man kon namelijk niets kwalijk genomen worden.

Hij was van dien aard in de war dat ook hij gewoon hulp nodig had, bij ons vertrek mocht hij nog 3 honden houden en kreeg hij een week de tijd om hun levensomstandigheden te verbeteren en anders werden ook deze honden in beslag genomen.

Bij een later gesprek met de inspecteur van het FOD kregen wij nog onverwacht een groot compliment.

De agenten die aanwezig waren bij de in beslagname schrokken toen zij ons zagen uitstappen, in eerste instantie dachten zij “o nee, wat moet dat voorstellen?…..Grove bikers vol tattoos en zij verwachten dan ook de grootste problemen.

Echter na enkele minuten was hun oordeel geheel omgeslagen en zeiden zij na ons vertrek tegen de inspecteur ” dat waren nou echte kerels, zo zouden er veel meer moeten zijn!!”.

Kerels die mens en dier met een groot respect behandelen en niet te beroerd zijn om hun handen uit de mouwen te steken. Je moet weten dat toen wij vertrokken wij onder de stront en pies zaten, de honden lieten uit angst alles lopen en wij stonken dan ook een uur in de wind.

De honden ( 7 in totaal ) worden in de opvang geschoren, gewassen en dan door de dierenarts nagekeken voordat zij ter adoptie worden aangeboden.

Helaas komt er zoals aan alles weer een eind en moest ik weer terug naar Nederland, ik ging zoals altijd weer niet met lege handen. Ik had besloten een chihuahua pup mee te nemen van ongeveer 9 weken, deze heeft een hart ruisje en maakte eigenlijk weinig kans op adoptie.

Eenmaal thuis lieten wij haar onderzoeken door onze dierenarts en bleek het veel ernstiger te zijn, volgens de eerst diagnose heeft zij een of meerdere gaten in haar hart en zal zij niet veel tijd hebben.

Zo een klein meisje, 9 weken oud en nog nooit iemand iets misdaan, niemand gekwetst en dan ter dood veroordeeld haar enige fout was dat zij geboren is in de broodfok. Broodfok die in stand word gehouden door mensen die op advertentie sites hun hondje kopen en corrupte dierenartsen die voor steekpenningen papieren vervalsen.

Wij gaan nog naar de universiteit Utrecht voor een hartfilmpje om te kijken of er nog iets te doen is en anders kunnen wij niets anders doen dan haar nog een fijne tijd te geven en haar het leed te besparen door haar tegen het einde te laten inslapen.

Wilt u mee helpen Nina toch een kans te geven dan kunt u doneren op 5990323 tnv Bikers for animals ovv Nina.

Dan willen wij als laatste nog alle mensen bedanken die ons in België hebben geholpen, t-shirts hebben gekocht.

Tevens spreken wij onze dank uit aan de agenten die hebben geholpen bij de in beslagname die tenminste de moeite namen om ons te waarderen naar ons handelen en ons het respect geven die wij verdienen. Dit tot tegenstelling van de agenten van politie Lommel die ons alleen maar dwars zitten en meehelpen met de pesterijen van de buurvrouw en ons totaal geen respect tonen.

Na mijn vertrek bleef Rat nog een extra week om de eigenaren tijd te geven om te herstellen en om de in beslag genomen honden te fatsoeneren. En dan na veel werk komt er zo waar een hond onder vandaan…… maar ook de gebreken en verwondingen komen te voorschijn, zoals ontstoken ogen en oren.

Op het ogenblik krijgen de honden alle medische zorg die zij nodig hebben en zodra zij hersteld zijn komen zij beschikbaar voor adoptie.

Langs deze weg willen wij alle donateurs bedanken, want zonder hun zou dit alles niet mogelijk zijn.

Tevens hopen wij dat u na het lezen van dit verslag ons ook wil steunen want ons werk is nog lang niet gedaan en zal zeker niet stoppen.

Steun ons daarom op:

Rekening 5990323 Tnv Bikers for animals

IBAN: NL07INGB0005990323

BIC: INGBNL2A

Doggy en Rat