Open brief aan Dhr.H.Bleker

Open brief aan het ministerie van Economische zaken, Landbouw en innovatie.

Tav Dhr.H.Bleker.

Geachte Heer Bleker,

Enige tijd geleden hebben wij u het probleem van broodfokker en malafide handelaren op sites zoals marktplaats onder ogen gebracht.

Wij pleiten voor een totaal verkoop verbod van levende dieren via dit soort advertentie sites, echter onderschat u het probleem en u wil de mensen de vrijheid niet ontnemen om dieren te verkopen op dit soort sites.

Naar aanleiding van onze laatste onderneming willen wij toch nogmaals dit probleem onder uw aandacht brengen.

In België bestaan er een groot aantal kwekerijen die met goedkeuring van de overheid daar op grote schaal honden fokken.

De Belgische overheid bevestigd met nadruk dat deze bedrijven allemaal worden gecontroleerd en volledig voldoen aan de eisen die er worden gesteld.

Wij hebben enige tijd geleden echter geholpen met het leeghalen van een kwekerij die failliet was gegaan, let wel deze kwekerij had 174 honden en voldeed aan de eisen en werd dus niet gesloten omdat het dierenwelzijn in geding was maar puur uit financiële problemen!

Bij aankomst troffen wij alle honden aan in smerige kooien die te vergelijken zijn met een concentratie kamp.

brf1

Er was totaal geen voedsel voor deze dieren en ook water was in diverse hokken niet aanwezig.

brf4

brf2

Alle honden leefden op een 5 cm dikke laag ontlasting en de pas geworpen puppy’s lagen op het beton.

bella3

brf5

Veel van de honden zaten onder de vlooien en hadden bijna allemaal schurft, en dan nog maar te zwijgen over de medische behandeling die zij niet kregen. De kweker presteerde het namelijk zelfs om bij deze hond omdat de oren waren ontstoken, deze met een schaar eigenhandig af te knippen!!

In de smalle gangetjes tussen de kooien lagen de dode puppy’s aan de kant gegooid waar deze letterlijk lagen weg te rotten onder toeziend oog van de moeder.

brf6

Dit Meneer Bleker is de waarheid achter de puppy’s die er te koop zijn op sites zoals marktplaats!

En deze Belgische kwekers brengen dagelijks hun honden over de grens naar ons mooie Brabant waar Nederlanders zich mede schuldig maken aan dit dierenleed en de pups verkocht worden via de advertentie sites.

U bent in Nederland verantwoordelijk voor het dierenwelzijn en indien u geen stappen onderneemt tegen dit leed stellen wij u mede verantwoordelijk voor het leed wat er deze honden dagelijks word aangedaan!

Deze brief is daarom ook openlijk op internet voor iedereen te lezen, de Nederlandse bevolking is op de hoogte van deze brief en verwachten dan ook dat u op korte termijn stappen gaat ondernemen.

Want, meneer Bleker, de tijd van struisvogel politiek is voorbij…. dit is het jaar 2011 en wij accepteren dit soort dierenleed niet meer!

Hoogachtend

het team van Bikers For Animals