Shih Tzu’s actie

Enige tijd geleden werden wij getipt over een fokker die ermee wilde stoppen wegens gezondheids problemen echter wilde deze al zijn honden laten inslapen. Bij het besluit om dit te doen had de fokker nog 13 honden zitten en tegen de tijd dat wij daar waren had hij er nog 7 over.

Wij hebben hem ervan kunnen overtuigen deze honden niet te laten inslapen maar aan ons te geven. De fokker ging gelukkig akkoord maar wij konden de honden pas weghalen als zijn laatste nestje oud genoeg was en verkocht was.

Op dat moment hebben wij alle voorbereidingen getroffen om de honden te kunnen opvangen en deden wij oproepen voor donaties.

Afgelopen zaterdag op 17 maart kregen wij een telefoontje dat er snel actie moest worden ondernomen daar de fokker zijn gezondheid snel achteruit ging.

Omdat wij nog steeds geen bus hebben en deze nog steeds boven aan onze verlanglijst staat, zijn wij dezelfde ochtend nog vertrokken met aanhanger

Eerst moesten wij langs een adres om ons contactpersoon op te halen zodat wij samen naar het adres gingen voor de honden. Op het adres kwam de fokker ons vrolijk tegemoet en kreeg ik bijna het idee dat deze zelfs blij was om ons te zien.

Hij begeleide ons naar de schuur waar de honden zaten en bij binnenkomst kwam de lucht van ontlasting ons al tegemoet. We kwamen overeen om 4 teven en 1 reu mee te nemen, de teef met jongen bleef nog en een ander teefje bleef achter om de teef gezelschap te houden.

Toen de volwassen honden in de aanhanger zaten gingen wij nog even snel kijken bij de pups. Bij de pups viel het ons op dat er een erg zwak was en ook een stuk kleiner was dan zijn broertjes en zusjes. Volgens de fokker had ze al ongeveer een week niet gegeten maar hij keek het nog wel even aan. Wij boden hem aan om de pup mee te nemen en de verdere zorg op ons te nemen maar daar wilde hij niets van weten. Na wat praten en hem erop wijzen dat er aardig wat kosten bij konden komen met die zieke pup, bekeek hij de pup nog eens goed en zei toen….neem maar mee.

We hebben een bench open geklapt achterin de auto. Pup met deken erin en we gingen meteen weer onderweg.

Omdat de donaties niet toereikend waren hebben wij besloten om met de honden naar een van onze opvangadressen te gaan in Belgie. Bij aankomst werden de honden even snel nagekeken.

Wat er snel even geconstateerd werd was uiteraard de nodige klitten dus de honden moeten allemaal geschoren worden, gebits- problemen en de witte teef was erg mager dus die moest eerst maar eens aansterken.

Onze eerste zorg is dat de honden allemaal geschoren worden, en zodra ze aangesterkt zijn dan worden ze gesteriliseerd / gecastreerd, ingeënt en gechipt Tevens word er gekeken of ze gelijk een gebit sanering kunnen ondergaan als ze toch onder narcose zijn. Na een kort overleg over hoe verder te handelen zijn wij snel weer terug naar huis gereden.

Eenmaal thuis hebben wij de keuken verbouwd zodat daar een bench kon staan met een warmte lamp en hebben wij de pup die wij Lilly hebben genoemd gelijk speciaal voedsel toegediend. Lilly krijgt op het moment om de twee uur dwangvoer net zo lang tot zij is aangesterkt, en na een paar maaltijden ligt ze heerlijk voldaan met een redelijk gevuld buikje.

Wij proberen over Lilly een aparte blog aan te maken zodat u ook kunt zien hoe het verder gaat met haar. Op het moment is zij 5 weken oud en weegt 470 gram…

Over twee of drie weken gaan wij de laatste twee teven bij de fokker weghalen en zoals u kunt begrijpen kunnen wij uw steun goed gebruiken.

Wilt u mee helpen om deze honden een tweede kans te geven en Lilly een kans te geven op een waardig bestaan dan kunt u ons steunen op rekening 5990323 tnv bikers for animals ovv shih tzu

Helaas is Lilly een paar dagen na haar redding in onze handen gestorven, ondanks alle medische hulp was zij niet meer te redden.