Frits

Iedereen die de BFA volgt, kent Frits wel. Frits was tot 9 maanden oud mishandeld en verwaarloosd in een drugspand en kwam bij de opvang in België terecht, waar ik hem ontmoette.

Een maal per jaar gaan de crew members een week bij deze opvang meehelpen, en ik werd de eerste dag gewezen op de Mechelse Herder die ergens in een hok verstopt lag. Frits bleef de hele dag verstopt zitten in een vies afgedankt hok wat er nog op het terrein stond, en kwam alleen s’nachts wanneer iedereen sliep stiekem tevoorschijn om eten en drinken te zoeken.

Ik ben op mijn buik het hok ingekropen en zag in een donkere hoek twee ogen mij aankijken, ik heb hem toen met enige moeite uit het hok getrokken.

Niet wetende wat ik in mijn handen had en wat ik te zien zou krijgen wanneer dit dier in het daglicht kwam. Buiten het hok kon ik hem eens goed bekijken, het was letterlijk een zielig hoopje wat helemaal verstijfde van angst. Brood en brood mager en een paar ogen die mij angstig aankeken.

Ik besloot werk te maken van deze hond die per toeval Frits kwam te heten. Na 3 dagen had ik Frits zover dat hij op het terrein rond liep en zelfs reageerde als ik hem riep. Na 9 dagen in België te zijn geweest kwam voor ons de tijd om weer terug te gaan, de mensen van de opvang zouden mijn werk overnemen.

Drie dagen later werd ik gebeld, en de mensen van de opvang konden niets meer met Frits. Hij weigerde te eten en te drinken en kwam nu helemaal zijn hok niet meer uit. Na een kort overleg besloten wij Frits op te halen. Eenmaal thuis begon de socialisatie en de medische verzorging. Frits bleek kennelhoest te hebben en deze was naar binnen geslagen waardoor hij een longontsteking had. Uiteraard was hij ook nog steeds brood en brood mager.

Frits ging steeds beter en beter, en kon zelfs los in het bos lopen. Uiteraard is het nog steeds de bedoeling om Frits te herplaatsen, maar dit word steeds moeilijker. Frits laat duidelijk zien hoe veel hij aan mijn gezelschap hecht.

Ondanks het feit dat Frits zwemangst angst had, liet hij duidelijk zijn vriendschap zien om deze angst te overwinnen om bij mij te kunnen zijn. De kans word dus steeds groter dat Frits bij ons zal blijven. Ondertussen genieten wij van elkaars gezelschap en groeit onze vriendschap steeds meer…

Update 14 Aug 2018

Frits lijkt soms wel een beroemde hond en iedereen lijkt Frits te kennen.

Frits word steeds vrijer en ik geniet nog elke dag van zijn vriendschap, wij lopen ook met regelmaat samen door het bos of zijn samen op pad om andere honden op te halen.

 

 

U kunt Frits virtueel adopteren door € 5.- per maand over te maken op IBAN:NL07INGB0005990323 t.n.v. Biker For Animals o.v.v. ovv Frits

Frits wordt virtueel geadopteerd door:

KJR Perdok

Regina Zainal