Wat is Broodfok ?


Een broodfokker, of en verkeerde fokker zoals sommige mensen het ook noemen, dat is een fokker die zoveel mogelijk geld probeert te verdienen door zo min mogelijk te investeren. Dat wil zeggen dat dit persoon op een bepaalde ruimte zoveel mogelijk honden houd, deze honden zoveel mogelijk nesten laat werpen…en dat alles met zo min mogelijk dierenarts kosten of andere onkosten. De honden worden letterlijk en figuurlijk uitgebuit. Deze honden krijgen geen vacht verzorging, geen gebit verzorging en zijn lichamelijk dan ook vaak op jonge leeftijd helemaal op.

Uiteraard zijn er veel verschillende fokkers in Nederland en Belgie, maar hoe kun je nu zien of je een goede of een foute fokker hebt ?

Als eerste vind u de juiste fokkers vaak niet op marktplaats of andere advertentie site’s, maar dat wil nog steeds niet zeggen dat u een foute fokker heeft gevonden. Wanneer u op een advertentie site een hondje ziet, dan klikt u eerst op alle advertentie’s van deze adverteerder. Op het moment dat u ziet dat dit persoon nog veel meer hondjes te koop aanbied, dan kunt u er al vanuit gaan dat het een foute fokker is. Je kunt ze vaak al herkennen aan de schattige foto’s van de puppie’s in een mandje of tussen de bloemetjes in de tuin.

Wanneer een fokker meer dan 2 of misschien 3 rassen fokt dan hoeft u vaak ook al niet meer verder te kijken. Bent u nog niet overtuigd, dan kunt u bij een bezoek aan de fokker vragen naar de moederhond. Het maakt niet uit of u nu bij een gezin thuis bent die een gelegenheids nestje zouden hebben of dat u bij een echte ras fokker bent, er is nooit geen excuus dat u de moederhond niet mag zien. Hoe vriendelijk de mensen ook zijn, vertrouw nooit op het uiterlijk van het persoon.

Zonder moederhond koopt u nooit geen pup !

Mocht u na alles wat u ziet nog steeds twijfelen, dan kunt u altijd de naam van de fokker of het adres googlen of contact met ons opnemen